• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Nakkefilét stegt som vildt med champignonsauce

28. marts 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag finder vi en udskæring fra grisen frem, nakkefiléten.
Nakkefiléten får vi fra tamsvinet eller grisen som er en betegnelse
for den gruppe af svinefamilien, der opdrættes til slagtning.  

Det nedstammer fra vildsvinet. Biologisk er svinet en gruppe
af enkeltmavede og altædende, parrettåede hovdyr.  
Vi går i køkkenet.

Ingredienser:(2 pers.)  
600 g nakkefilét
1 pk. Bacon, sliced
Salt og peber
250 g champignoner, friske
100 g haricots verts (bønner frost)
2 spsk. Smør/Olie
Sky fra stegen
2,5 dl. Fløde
Evt. lidt maizena

Start med at krydre nakkefiléten med salt og peber  
Læg skiver af bacon over stegen, så de dækker  
Må gerne overlappe hinanden, skiverne kan fæstes med kødnåle

Læg stegen i en lille bradepande eller ildfast fad  
Hæld lidt vand ved stegen 1 – 1½ cm op af stegen  
Steg den ved 180 gr. i ca. 2 timer
Centrumstemperatur ca. 85 gr.

Tag stegen ud af ovnen og pak den ind i stanniol i 5 – 10 min.  
Skær stegen ud i skiver

Rens champignonerne og skær dem i kvarte eller halve

Rist dem i en gryde med lidt smør/olie

Hæld skyen fra stegen over i gryden  
Kog igennem og tilsæt fløde

Smag til med salt og peber  
Jævn evt. saucen med lidt maizena  
Kom haricots verts i en lille gryde

Varm dem op ved lav varme i lidt smør.  
Serveres med kartofler og haricots verts.  
Tid til servering.

Dagens tallerken, Nakkefilét stegt som vildt med Champignonsauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Nakkefilét stegt som vildt med champignonsauce

Previous Post: « Æble-tærte med kanel og marcipan
Next Post: Pandestegt ørred på en bund af æblecreme og med sky af soltørrede tomater »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme