• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Pandestegt ørred på en bund af æblecreme og med sky af soltørrede tomater

1. april 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Ørred er en fiskeart i lakseslægten, det er en populær fiskeart som
spisefisk og blandt sportsfiskere  
Ørred har karakteristiske prikker langs siderne, kan veje mere end
20 kg og er en rovfisk, som også kan spise sine artsfæller. Yngel og
småørreder spiser krebsdyr, insektlarver, bløddyr og andre småfisk.
Køkkenet kalder

Ingredienser:(2 pers)  
2 stk. portionsørred
2 – 3 spsk. Rugmel
Salt og peber
3 – 4 spsk. Olie/smør
3 – 400 g kartofler, små
4 stk. soltørrede tomater
2 – 3 spsk. Olivenolie
1 stk. skalotteløg, lille
Lidt frisk timian
½ dl. Hvidvin/æblemost
50 g smør
1 stk. æble, rødt
1 stk. Lime
Purløg og dild
Fiskene rengøres og finner klippes af, men lad rygfinnen blive siddende
Fiskene skylles, tørres og får et godt drys salt

Salter nu i ca. 15 – 20 min.  
Saltet skylles af og fisken duppes tør  
Vendes i rugmel som er blandet med lidt salt og peber  
Steges på en moderat varm pande i olie/smør

Ca. 4 – 5 min. På hver side

Når rygfinnen kan trækkes ud uden besvær, er fisken færdig  
Kartoflerne koges møre i lidt saltet vand, ca. 20 min  
Saucen:
Løg hakkes fint og sauteres med timian i olivenolie

Når løgene er klare tilsættes hakkede tomater  
Tilsæt hvidvin/æblemost og koges 2/3 ind  
Smag til med salt  
Monteres med smør
(kolde smørtern piskes i og nu må saucen ikke koge)  
Skær æblet i små fine tern  
Hak purløg fint

Rør det hele sammen med creme fraichen  
Smag til med salt og peber  
Anrettes med en stribe æblecreme på tallerkenen  
Derpå filet af ørreden  
En tynd stribe af saucen på toppen  
Kartofler og limebåde ved siden  
Pynt af med lidt dild  
Klar til servering.

Dagens tallerken, Pandestegt ørred på en bund af æblecreme og med
en sky af soltørrede tomater, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Pandestegt ørred på en bund af æblecreme og med sky af soltørrede tomater

Previous Post: « Nakkefilét stegt som vildt med champignonsauce
Next Post: Stegt svinelever med bløde løg og flødesauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme