• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Stegt svinelever med bløde løg og flødesauce

4. april 2017 by John Frøslev 3 kommentarer

Jeg er fra den generation hvor stegt lever med bløde løg var
hverdagsmad. Jeg husker stadig den lidt hårdt stegte lever, som
nok lige havde fået lidt for meget og sovsen, denne cremede
brune sovs, grynet fra melet som leveren blev steg med, det får
tænderne til løber i vand, når man tænker på det.  

Jeg vil godt slå et slag for, at den yngre generation tager indmaden
til sig, og oplever hvor godt og sundt indmad er. Da det for det meste
er den ældre generation som oftest nyder denne spise og vi gør det
stadig på den gode gamle måde.   

Jeg foretrække dog leveren stegt lidt rosa i midten og med lidt fløde
i saucen, hæves retten et par trin opad i gastronomien.  
Køkkenet kalder

Ingredienser.:(2 pers)  
4 – 500 g svinelever i skiver
2 spsk. Hvedemel
50 g Smør/olie
Salt og peber
1 dl. sort kaffe
200 g løg
50 g smør/olie
Salt og peber  
Sauce.:
1 spsk. Mel
2 dl. Kogevand fra kartoflerne
1 dl. Piskefløde
Salt og peber
Evt. kulør
Ca. 500 g kartofler
Skræl løgene og halver dem

Skær dem i skiver  
Steges bløde i olie på en varm pande ca. 5 min.

Tilsæt ca. 1 dl. sort kaffe  
Når vandet er fordampet er løgene færdige

Holdes varme i ovnen på ca. 100 –  150 gr.  
Leveren gennemgås for hinder og sener, som fjernes  
Bland mel med salt og peber

Vend skiver af leveren heri

Steges på panden i ca. 1 – 2 min. På hver side

Tages af panden og holdes varm
Saucen.:
Drys melet på panden og rør det sammen med fedtstoffet  
Hæld kogevandet på panden, piskes godt igennem  
Tilsæt fløde  
Tilsæt kulør og smag til med salt og peber  
Anret de bløde løg ovenpå leveren

Hæld saucen over løgene

Serveres med kogte kartofler, sauce og agurkesalat  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Stegt svinelever med bløde løg og flødesauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Stegt svinelever med bløde løg og flødesauce

Previous Post: « Pandestegt ørred på en bund af æblecreme og med sky af soltørrede tomater
Next Post: Kogt røget Landskinke med dampede grøntsager »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2022 on the Foodie Pro Theme