• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kogt røget Landskinke med dampede grøntsager

7. april 2017 by John Frøslev 3 kommentarer

Skinke er en betegnelse for en udskæring af bagpartiet, typisk fra svin.
Skinke kan tilberedes på mange måder, af særlig danske måder kan
nævnes: Røget landskinke (skinke delt op i mindre stykker),

Glaseret skinke, Kogt skinke m. m.  
Skinke bliver ofte brugt som pålæg i toast og sandwich.  
Tilbage til gryderne, køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers.)  
1 kg. Røget landskinke (til 2 gange eller 4 pers.)
150 g gulerødder
100 g grønne ærter
½ stk. blomkål
150 g grønne bønner
150 g små kartofler
Opbagt smørsauce:
200 g smør
1 spsk. Hvedemel
3 dl. Kogevand fra skinken
Skinke sættes over i vand og bringes i kog

Skinken koger ca.35 – 40 min alt efter størrelse  
Trækkes fra varmen og ligger i kogevandet til serveringen  
I en stor gryde kommes lidt vand i bunden ca. 2 dl.  
Skræl gulerødder og flæk dem på langs i kvarte

Porre skæres i stykker på ca. 6 cm i længden  
Blomkål dele i kvarte  
Når vandet koger i gryden  
Tilsættes de grøntsager som skal have længst tid  
Kartofler, porre og gulerødder  
Tilsæt blomkål efter 7-8 min. kogetid  
Liger før grøntsagerne er færdige ca. 5 min tilsættes bønner og
lidt efter ærter  
Pas på ikke gryden koger tør, tilsæt lidt mere vand  
Samlet tid ca. 20 min.  
Opbagt smørsauce:  
Smørret smeltes i en lille gryde, må ikke brune

Det smeltede smør hældes forsigtigt over i en lille gryde  
Men ikke det hvide bundfald (vallen)  
Hvedemel drysses over vallen i gryden og piskes som til en opbagt sovs

Kogevand fra skinken tilsættes lidt ad gangen under piskning  
Til slut tilsættes det smeltede smør

Og saucen piskes samme  
Smages til med peber, ikke salt da smørret er salt

Skinken skæres i skiver og grøntsagerne placeres omkring skinken  
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Kogt røget landskinke med grøntsager og
opbagt smørsauce, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Kogt røget landskinke med dampede grøntsager og opbagt smørsauce

Previous Post: « Stegt svinelever med bløde løg og flødesauce
Next Post: Mornaysauce Italiensk »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme