• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Mornaysauce Italiensk

10. april 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Mornay sauce med ost og muskatnød, ostesauce som man også kalder
den, er nem at lave og har en dejlig cremet konsistens, men kan også
købes færdig. Den er meget hurtig at lave og når man ikke lige har
mornay sauce ved hånden når man skal lave lasagne,
så laver man den selv. Kan bruges til mange pastaretter.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers)  
25 g smør
25 g hvedemel
2½ dl. Letmælk
Salt
15 g mozzarella ost, revet
15 g parmesan ost, revet
1 stk. æggeblomme
½ dl. Piskefløde
Salt og peber
1 knsp. Muskat
Start med at smelte smørret i en gryde  
Pisk melet i

Tilsæt mælk og pisk godt til det kommer i kog  
Tilsæt salt, dæmp varmen

Lad saucen simre sagte i ca. 5 – 6 min  
Rør i den af og til  
Rør de to slags oste i saucen

Pisk æggeblommen sammen med fløden  
Rør det i saucen

Smag til med salt, peber og muskatnød  
Klar til brug

Print opskrift

Skrevet i: Tilbehør Tags: Mornaysauce Italiensk

Previous Post: « Kogt røget Landskinke med dampede grøntsager
Next Post: Kyllinglasagne og evt. grøn salat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme