Buldak blev populær i Sydkorea i løbet af 2004, primært for sin
ekstreme skarphed. Flere kilde teoretiserer, at den økonomiske
afmatning på det tidspunkt fik folk til at opsøge krydret mad som
en stressreducer.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
135g Basmati ris
¼ stk. hvidkål
1 stk. gulerod
½ bdt. Forårsløg
1½ fed hvidløg
2 tsk. Hvidvinseddike
½ tsk. Sesamolie
½ stk. ingefær
2 spsk. sukker
1 spsk. Gochujang chilipaste
2 spsk. Sojasauce
1/3 spsk. Maizena
1 spsk. Sesamfrø
300g kyllingefilet
1 stk. Mozzarella, frisk
Start med at tænde ovnen og varm op til 225gr. varmluft
Ris, koges efter anvisningen på posen.
Koreansk Coleslaw: snit hvidkål og kom det i en rummelig
gryde, bland med ½ tsk. Salt, så kålen blødgøres.
skræl gulerod og skær i fine stimler, skær forårsløg i strimler
tag lidt fra til serveringen, pres ½ fed hvidløg, bland gulerod
forårsløg, hvidløg, 1½ tsk. Hvidvinseddike, sukker og sesamolie
i gryden med kålen.
Ingefærsauce: skræl og hak ingefær og hvidløg fint, kom det i en
skål og bland med gochujang chilipaste, sojasauce, hvidvinseddike
maizena, 1½ spsk. Sukker og 1 dl. Vand.
rist sesamfrø på en tør stegepande til de er gyldenbrune, kom det
i en lille skål, skær kyllingen i mindre stykker.
Buldak: varm lid olie op en stegepande som tåler ovn, steg
kyllingen i 5 min. Krydr med salt, tilsæt ingefærsauce og lad
simre i 2 min. Del mozzarella i små stykker og kom det over
kyllingepanden, sæt stegepanden ind Øverst i ovnen og
gratiner i 5 min.
Drys ristede sesamfrø og strimlede forårsløg over kyllingen
Server med ris og koreansk coleslaw.
Dagens tallerken, Buldak (Ildkylling) med gochujang og koreansk coleslaw
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar