• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Buldak – Ildkylling med gochujang og koreansk coleslaw

14. august 2024 by John Frøslev Skriv kommentar

Buldak blev populær i Sydkorea i løbet af 2004, primært for sin
ekstreme skarphed. Flere kilde teoretiserer, at den økonomiske
afmatning på det tidspunkt fik folk til at opsøge krydret mad som
en stressreducer.
køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)
135g Basmati ris
¼ stk. hvidkål
1 stk. gulerod
½ bdt. Forårsløg
1½ fed hvidløg
2 tsk. Hvidvinseddike
½ tsk. Sesamolie
½ stk. ingefær
2 spsk. sukker
1 spsk. Gochujang chilipaste
2 spsk. Sojasauce
1/3 spsk. Maizena
1 spsk. Sesamfrø
300g kyllingefilet
1 stk. Mozzarella, frisk

Start med at tænde ovnen og varm op til 225gr. varmluft
Ris, koges efter anvisningen på posen.

Koreansk Coleslaw: snit hvidkål og kom det i en rummelig

gryde, bland med ½ tsk. Salt, så kålen blødgøres.
skræl gulerod og skær i fine stimler, skær forårsløg i strimler

tag lidt fra til serveringen, pres ½ fed hvidløg, bland gulerod

forårsløg, hvidløg, 1½ tsk. Hvidvinseddike, sukker og sesamolie
i gryden med kålen.

Ingefærsauce: skræl og hak ingefær og hvidløg fint, kom det i en

skål og bland med gochujang chilipaste, sojasauce, hvidvinseddike

maizena, 1½ spsk. Sukker og 1 dl. Vand.

rist sesamfrø på en tør stegepande til de er gyldenbrune, kom det

i en lille skål, skær kyllingen i mindre stykker.

Buldak: varm lid olie op en stegepande som tåler ovn, steg

kyllingen i 5 min. Krydr med salt, tilsæt ingefærsauce og lad

simre i 2 min. Del mozzarella i små stykker og kom det over
kyllingepanden, sæt stegepanden ind Øverst i ovnen og
gratiner i 5 min.

Drys ristede sesamfrø og strimlede forårsløg over kyllingen
Server med ris og koreansk coleslaw.

Dagens tallerken, Buldak (Ildkylling) med gochujang og koreansk coleslaw
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ

Previous Post: « Paneret mørbrad med sommersalat
Next Post: Brødlagkage (Brøtort) »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme