Panering er tilberedning af fødevare, hvor kød eller fisk vendes i rasp
eller mel, inden det bliver pandestegt. For at få paneringen til at hænge
bedre fast vendes kødet/fisken typisk i æg inden paneringen
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
1 stk. svinemørbrad ca. 5 – 600g
30g hvedemel
2 stk. æg
2 spsk. fransk sennep, lys
2 spsk. timian, frisk og finthakket
3 dl. Parmesanost, fintrevet
80g rasp
1½ tsk. salt
½ liter olie til fritering
Dressing:
3 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
1 spsk. fransk sennep, lys
½ tsk. salt
1 knsp. Sukker
Sommersalat:
100g champignon, brune
125g mozzarella i tern
150g cherrytomater
½ stk. peberfrugt, rød
150g blandet salat
1 stk. avocado
frisk timian
Start med at piske dressingen sammen til salaten
rens champignon og skær dem i tynde skiver, bland
svampene i dressingen.
skyl tomater og salaten, hak salaten groft
skær peberfrugten over og rens den halve, som skæres
i strimler og igen på tværs til lidt aflange firkanter
Halver avocadoen, fjern stenen og skær den i mindre
stykker, bland med svampene, klip lidt purløg ud over.
hæld dressingen ud over salaten lige før serveringen.
Svinemørbrad:
tag 3 tallerkner, drys mel på den ene tallerken, pisk æg
sennep og timian sammen på den anden tallerken, riv
parmesanen og bland den med raspen på den tredje
tallerken.
Afpuds mørbraden, og skær den i 2 cm. tykke skiver, som
bankes ud til ca. 1 cm. tykkelse imellem to stykker plast, krydr med salt på begge
sider, vend kødet, først i melblandingen, så i æggeblandingen
og til sidst i osteblandingen, tryk godt med panering ind i kødet
Varm olien op til 170gr. i en sauterpande, friter 2 – 3 stk.
ad gangen i ca. 2 min. på hver side til paneringen er
sprød og gyldenbrun. Tag dem op med en hulske, og
lad dem dryppe af på køkkenrulle.
server straks med salat til.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Parmesanpaneret svinemørbrad med sommersalat og flüte
Velbekomme
mange glade madhilsner
John
Skriv et svar