• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Paneret mørbrad med sommersalat

11. august 2024 by John Frøslev Skriv kommentar

Panering er tilberedning af fødevare, hvor kød eller fisk vendes i rasp
eller mel, inden det bliver pandestegt. For at få paneringen til at hænge
bedre fast vendes kødet/fisken typisk i æg inden paneringen
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
1 stk. svinemørbrad ca. 5 – 600g
30g hvedemel
2 stk. æg
2 spsk. fransk sennep, lys
2 spsk. timian, frisk og finthakket
3 dl. Parmesanost, fintrevet
80g rasp
1½ tsk. salt
½ liter olie til fritering

Dressing:
3 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
1 spsk. fransk sennep, lys
½ tsk. salt
1 knsp. Sukker

Sommersalat:
100g champignon, brune
125g mozzarella i tern
150g cherrytomater
½ stk. peberfrugt, rød
150g blandet salat
1 stk. avocado
frisk timian

Start med at piske dressingen sammen til salaten

rens champignon og skær dem i tynde skiver, bland

svampene i dressingen.

skyl tomater og salaten, hak salaten groft

skær peberfrugten over og rens den halve, som skæres
i strimler og igen på tværs til lidt aflange firkanter

Halver avocadoen, fjern stenen og skær den i mindre
stykker, bland med svampene, klip lidt purløg ud over.

hæld dressingen ud over salaten lige før serveringen.

Svinemørbrad:
tag 3 tallerkner, drys mel på den ene tallerken, pisk æg

sennep og timian sammen på den anden tallerken, riv
parmesanen og bland den med raspen på den tredje
tallerken.
Afpuds mørbraden, og skær den i 2 cm. tykke skiver, som

bankes ud til ca. 1 cm. tykkelse imellem to stykker plast, krydr med salt på begge

sider, vend kødet, først i melblandingen, så i æggeblandingen

og til sidst i osteblandingen, tryk godt med panering ind i kødet
Varm olien op til 170gr. i en sauterpande, friter 2 – 3 stk.
ad gangen i ca. 2 min. på hver side til paneringen er

sprød og gyldenbrun. Tag dem op med en hulske, og
lad dem dryppe af på køkkenrulle.
server straks med salat til.
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Parmesanpaneret svinemørbrad med sommersalat og flüte
Velbekomme
mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften, Gris

Previous Post: « Stegt citronmarineret kylling med pasta
Next Post: Buldak – Ildkylling med gochujang og koreansk coleslaw »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme