• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kogt Torsk

29. december 2014 by John Frøslev Skriv kommentar

Efter den lidt fede julemad, trænger vi måske til et måltid der ikke er
ligeså fedt. Vi serverer i dag kogt torsk med sennepssovs og smeltet smør.
Torsken er en lidt udskældt fisk, for ikke at smage af noget og er vandet.  

Det må jeg på det kraftigste afvise, får man en friskfanget fisk får man
også en fast og smagfuld fisk, tilberedt på en skånsom måde er der
masser af smag i fisken.  

Store torsk går under øgenavnet røwlstryger på jysk og havde vi været
i Jylland ved vestkysten vil der også blive serveret hakket hårdkogt æg,
hakket rødbede og revet peberrod, en meget fin sammensætning og som
smager vidunderligt.
Vi skal til det, fat i torsken.

Ingredienser.:(2 pers)  
1 stk torsk, ca. 800 g  
Kogelage.:
1 – 1½ l vand
1 spsk salt
½ dl eddike
2 laurbærblade  
Sennepssovs.
2 spsk flydende fedtstof
3 spsk mel
Ca 4 dl mælk eller fiskesuppe (jeg bruger mest fiskesuppe)
lidt salt
1 -2 spsk fiskesennep  
8 stk mellem store kartofler  
Serveret med hvide pillekartofler og smeltet smør.
Start med at rense torsken, drys den med salt og skal
nu salte i ca. 3 timer.

Sæt kartoflerne over at koge med lidt salt, ca. 20 min  
Sæt en gryde over varmen med kogelagen og kog op til vandet ”skælver”
Skyl fisken fri for salt og kom fisken i kogelagen.

Skælver/småkoger i 10 min. Og trækkes fra varmen
Kom 2 spsk flydende fedtstof i lille gryde, lad fedtstoffet bruse op  
Tilsæt 3 spsk mel. Pisk det godt igennem og spæd med mælk/fiskesuppe, lidt af gangen  
Den skal være glat og blank før du tilsætter mere væske  
Smag til med 1 – 2 spsk udrørt fiskesennep og salt

Pil kartoflerne og smelt lidt smør  

Så er der klar til servering.

Dagens tallerken, Kogt torsk med sennepssovs og smeltet smør,
Velbekomme. 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Kogt torsk

Previous Post: « Hvidkålssuppe med bacon
Next Post: Gæstemiddag “Nytår 2014” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme