• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Byggrød med yoghurt, tyttebær og pærer

14. december 2018 by John Frøslev 1 kommentar

Siden bondestenalderen (1700 f. kr.) har den velsmagende, let sødlige byg
været utrolig populær i hele Norden. I de sidste 50 år er byggen dog blevet
lidt glemt, men er nu genopdaget med det nye, nordiske køkken. Den fine
smag får følgeskab af et højt fiberindhold.  
Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)  
2 dl. Vand
7 ½ dl. Mælk
200g valsede byggryn
1 tsk. groft salt
3 stk. Løg, grofthakkede, (ca. 300g)
3 stk. halve pære i tern
4 dl. Græsk yoghurt 10%
150g tyttebærsyltetøj
Start med at bringe vand og løg i kog i en tykbundet gryde

Kog løgene ved jævn varme og under låg i ca. 2 min.  
Tilsæt mælk, byggryn og salt

Bring grøden i kog og kog ved svag varme og under omrøring i
ca. 10 – 15 min.

(En nem måde at få rørt rundt i gryden på, mens man laver noget
andet)  
Smag til evt. med mere salt

Er grøden blevet for tyk, fortynd den med lidt mælk/vand
Kom grøden i portionsskåle/tallerkener  
Pynt med lidt pæretern, yoghurt og tyttebærsyltetøj  
Server resten af pynten til grøden.

Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Byggrød med yoghurt, tyttebær og pærer,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grød Tags: Byggrød med yoghurt tyttebær og pærer

Previous Post: « Gråand med flødesauce, brunede kartofler og waldorff salat
Next Post: Gæstemiddag “Før jul-menü” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme