• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Gråand med flødesauce, brunede kartofler og waldorff salat

11. december 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Nu skal vi på jagt og vi nedlægger en gråand fra køledisken i
supermarkedet. Gråanden er en svømmefugl, det er en almindelig
ynglefugl i både Danmark og mange andre steder på den nordlige
halvkugle, hvor den lever i vådområder, inklusiv byernes parker og
ofte optræder i flok.  

Waldorfsalat er en traditionel salat til vildt, salaten er traditionelt lavet
af friske æbler, druer, selleri eller bladselleri, druer og valnød i
mayonnaise/creme fraiche ofte oven på salatblade eller som forret
eller tilbehør til vildt.  
Vi går i køkkenet.

Ingredienser: (2 pers)  
1 stk. gråand
30 g smør
1 stk. gulerod, lille
1 stk. løg, lille
1 stk. laurbærblad
5 stk. peberkorn, sorte
1 kvist timian
3 dl. Vand
2 dl. Piskefløde
2 spsk. Ribsgele
1gl. kartofler
5 – 6 spsk. Sukker
1 spsk. Smør
Anden renses for rester af indmad og pinde/fjer

Duppes tør med køkkenrulle  
Skær guleroden i ca. 1 cm tykke skiver  
Skræl løget og skær det i kvarte  
Varm smørret i en tykbundet gryde

Brun anden godt på alle sider  
Tage den op og tilsæt urterne  
Når de har taget lidt farve tilsættes vand og krydderier  
Skrue ned på laveste lus

Læg anden tilbage i gryden og læg låg på  
Skal nu simre i ca. 50 – 60 min  
Tages op og holdes varme  
Skyen passeres gennem en sigte i en lille kasserolle

Koges nu ind  
Tilsæt fløden og smag til med salt, peber og ribsgele  
Tilsæt evt. kulør  
Jævn evt. med lidt maizena til passende konsistens
Varm en pande op med sukkeret på

Der må ikke røres i sukkeret, før det er næsten smeltet  
Tilsæt smørret

Og tilsæt kartoflerne der er skyllet i koldt vand  
Ryst panden godt så kartoflerne bliver ens farvede

Tilsæt en lille smule vand og skrue ned for varmen til moderat varme.
Waldorfsalat.  
1 dl. Mayonnaise
1½ dl. Creme fraiche 18%
1½ spsk. Sukker
Lidt salt
2 stilke bladselleri
200 g vindruer, grønne
1 stk. æble
75 g valnødder, kerner  
Rør mayonnaise og creme fraiche sammen

Smag til med sukker og salt  
Rens bladselleri stilkene og skær dem på tværs i tynde skiver

Halver druerne, fjern kernerne  
Skær æblet i små tern

Tag lidt valnøddekerner fra til pynt og hak resten groft  
Bland fyldet i dressingen

Lad salaten stå koldt til serveringen  
Pynt med druer, valnøddekerner og blade fra bladselleri.

Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Gråand med flødesauce, brunede kartofler og
waldorfsalat, velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Gråand med flødesauce brunede kartofler og waldorff salat

Previous Post: « Gæstemiddag “Julen´s Småkagemenü”
Next Post: Byggrød med yoghurt, tyttebær og pærer »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme