• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Gæstemiddag “Julen´s Småkagemenü”

8. december 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Traditionen tro skal der igen i år bages brunkager og vrides klejner og
efter en travl dag i bageriet, kræver det lidt fast føde som kan bestå af:
Hovedret:
Chili con carne med cremefraiche og hvidløgs flutes
Dessert:
Gammeldags æblekage

Chili con carne Opskrift med billeder klik her

Server det med græsk yoghurt / skyr eller cremefraiche,
citron eller lime både, brød og et godt glas rødvin eller en
Mexicansk øl, et herligt måltid, velbekomme.

Æbledessert:

Ingredienser: (8pers.)  
2 – 300g æbler
2 – 4 spsk. Sukker (alt efter æblernes surhed)
½ stang vanilje + skal
85g ribssirup
1 dl. Kirsebærvin
1 bl. husblas
1 spsk. Flormelis
8 stk. makroner
2 dl. Æblekagerasp
1 dl. Piskefløde
Pynt:
Frysetørret hindbær
Guldstøv
Start med at skrælle æblerne og skær dem i mindre stykker

Kog dem til grød med lidt sukker alt efter surhed på æblerne  
Tilsæt vanilje korn + skallen som koger med  
Smag grøden til med evt. mere sukker eller lidt citron

Køl æblegrøden ned  
Rist raspen på en varm tør pande tilsat lidt sukker  
Pas på det ikke brænder sort  
Kom det i en lille skål og køl ned.  
Fordel en knust makron i hvert dessertglas

Kom 2 – 3 spsk. Æblegrød oven på makronen  
Fordel 2 spsk. Rasp over grøden

Kom nu et lag æblegrød oven på raspen  
Kom halvdelen af kirsebærvinen i en lille kasserolle

Kom husblas i en skål med koldt vand  
Varm gryden med kirsebærvinen op til kogepunktet  
Tag husblassen op og knug det fri for vand  
Tilsæt det til den varme kirsebærvin som trækkes fra varmen  

Tilsæt 1 spsk. flormelis  
Rør i kirsebærvinen til husblassen er opløst  
Tilsæt resten af kirsebærvinen og ribssirupen  
Rør godt rundt i ribs/kirsebær siruppen, så det køler lidt af  

Fordel nu ribsgeléen i alle glassene  
Så der står ca. 5 mm gele oven på æblerne  
Sættes på køl i 2 – 3 timer til geleen er stivnet  

Pisk fløden til skum med ½ tsk. sukker  
Sprøjt skummet på toppen af æblekagen med en stjerne tyl  
Pynt med lidt frysetørret hindbær og et drys guldstøv

Så er menuen klar til servering  
Dagens menu, Chili con carne med yoghurt og brød,
æbledessert, Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gæstemiddag Tags: Gæstemiddag 27

Previous Post: « Mørbrad med krydderier
Next Post: Gråand med flødesauce, brunede kartofler og waldorff salat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2022 on the Foodie Pro Theme