• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Røget Svinemørbrad med rødkål og kartoffelpuffer

31. marts 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Det Tyske landkøkken byder i dag på hjemmerøget svinemørbrad
med rødkål og kartoffelpuffer. En gammel tysk ret som er hver
at stifte bekendtskab med.  

Rødkål er en grøntsag og en af flere varianter af kål. Dets blade
er farvet stærkt mørklilla af et højt indhold af anthocyaniner,
men kan skifte farve efter jordens surhedsgrad.  
Vi går i gang med mørbraden.  

Ingredienser.:( 3 – 4 pers)  
1 stk. røget svinemørbrad
1 stk. løg, mellemstort
2 stk. gulerødder, mellemstore skåret i små tern
2 stk. bladselleri, skåret i små tern
2 stk. tomater, uden skin og frø, skåret i små tern
½ dl. Smør smeltet
4 dl. Hønsebouillon
2 spsk. Hvidløgsolie
2 spsk. Mel
120 g creme fraiche  
Peber, spidskommen ½ tsk. af hver
Skyl og hak/udskær grøntsagerne  
Skold og flå tomaterne

Læg mørbraden i en stegegryde  
Med grøntsagerne rund om  
Hæld smør og bouillon ved  

Tildæk og småkog indtil der er kun er ca. 1½ dl væske tilbage  
Tag kødet op og hold det varmt  
Varm hvidløgsolie i en kasserolle  

Tilsæt mel og kog over mellem varme i 4 min  
Rør konstant indtil væsken er nøddebrun  
Tilsæt grøntsagerne, og creme fraiche  
Simrer til sovsen tykner

Smag til med salt, peber og kommen
Kål.:

1 stk. rødkålshoved, mellemstort ca. 500 g
50 g. smør
1 spsk. Sukker
1 tsk. Salt
1 dl. Vand
1 dl. Hvidvin eller æbleeddike
80 g. tyttebærmarmelade
60 g. æble revet
½ tsk. Spidskommen
Forvarm ovnen til 160 gr.  
Varm smør, sukker, salt , vand og eddike i en stegegryde

Snit rødkålen fint  

Tilsæt rødkål og bring det i kog

Tildæk og stil det i ovnen  
Bag det i 2 timer  
Riv æblet groft og bland det med tyttebærmarmelade  
Rør tyttebær og æbler i rødkålen, og bag i endnu 15 min

Læg mørbraden på et fad og garner rundt om med rødkål  
Hæld en tynd stribe sauce over kødet  
Resten af saucen i en sauceskål.

Server med kartofelpuffer.

Kartoffelpuffer.:  
2 spsk. Mel
1 tsk. Salt
1/4 tsk. Bagepulver
1/4 tsk. Peber sort
6 stk. kartofler, mellemstore
2 stk. æg
1 fed hvidløg, knust
1 spsk. Revet løg
½ dl. Smør
1½ dl. Bacon, smuldret
3, 5 dl. Creme fraiche

Bland mel, salt, bagepulver og peber i en skål  
Skræl og riv  3 stk. kartofler, dup dem tørre med køkkenrulle  
Kog 3 stk. kartofler møre, og køl dem ned  
Riv derefter kartoflerne.  
Rør kartoflerne i den tørre blanding

Pisk æg i og tilsæt hvidløg og løg  
Varm smørret på en pande

Steg dem som små pandekager  
Gyldenbrune på hver side

Server med bacon og creme fraiche  
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Røget svinemørbrad med rødkål og kartoffelpuffer,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Røget Svinemørbrad med rødkål og kartoffelpuffer

Previous Post: « Gæstemiddag “på besøg i Staterne”
Next Post: Søstjerne med mayonaise, radisser, Rejer og asparges »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme