• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Søstjerne med mayonaise, radisser, Rejer og asparges

2. april 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

På havets bund finder vi søstjernen, som vi tager udgangspunkt i.
Vi  har fået det en gang før, på en restauration i Kerteminde, men har ikke
kunne finde en opskrift på denne ret nogen steder. Så derfor kreerer vi
den selv.  Så nu er det med at få gang i inspirationen, vi går i gang.

Ingredienser.:(2 pers)  
8 stk. rødspætte filet eller anden fiskefilet
2 spsk. Rugmel
4 spsk. Rasp gerne panko rasp
1 stk. æg
Salt og peber
Dressing rød.:
50 g mayonnaise gerne hjemlavet
2 spsk. Cremefraiche 38%
4 spsk. Piskefløde
2 spsk. Aspargsvand
4 spsk. Rejevand/fiskebouillon
½ – 1 spsk. Citronsaft
1 spsk. Tomatpuré
1 spsk. Woistershiresauce
1/4 tsk. Cayenne peber
½ – 1 tsk. Paprika, edelsüss
1 knsp. Sukker
Salt og peber
Hollandaise sauce.
2 skiver rugbrød, groft
1 stk. iceberg salat
1 stk. salatagurk
2 spsk. Aspargessnitter, hvide
4 stk. asparges, grønne
4 stk. cherrytomater
4 stk. radiser
2 spsk. Rød Ishavsrogn
200 g rejer, store
1 stk. citron
1 spsk. Remoulade
Start med at soignerer fileterne, så de bliver pæne at se på  
Bland rugmel, salt og peber

Vend de 4 hvide fileter i melet  
Slå ægget ud i en dyb tallerken, pisk det let sammen med en gaffel  
Vend de 4 andre fileter i melet, æg og rasp

Det første 4 fileter vendt i mel, steges gyldne på panden  
Fileterne med rasp på, får en tur i ønskebrønden “fritøsen”

Beregn tiden så fileterne bliver færdige lige før der skal anrettes, så de
stadige er varme
Lav den røde dressing i god tid, den må god stå og trække lidt.  
Kom mayonnaisen i en skål  
Tilsæt cremefraiche og rør det godt sammen

Tilsæt de øvrige ingredienser, smag til undervejs

Lad dressingen trække i køleskab i mindst 30 min  
Smag til igen inden anretningen.
Anretning.:   Smør remoulade på rugbrødsskiverne

Placer dem midt på tallerkenen  
Tag 4 stykker salat blade

Placer dem i hvert hjørne af rugbrødet  
Fylder de for maget, så skær dem til  
Tag 2 fiskefileter som er stegt på panden  
Placer den overfor hinanden på rugbrødet

Imellem salatbladene  
De to fileter som er friturestegt placeres modsat  
Så fileter og salat danner en stjerne  
Masker de pandestegte fileter med hollandaise sauce  
Masker de friturestegte med den røde dressing  
Skær lidt salat ud i tynde strimler

Placer en god tot af finstrimlet salat på midten  
Fordel rejerne oven på den finstrimlet salat

Kom 1 spsk. Asparges snitter på salaten  
Snit 2 radiser på mandolinjernet, meget tynd  
Fordel dem over salaten  
Hæld lidt rød dressing over salaten  
Pynt af med agurkeskiver, tomater skåret i vifte, citron skive og rød
ishavsrogn.  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Søstjerne med det hel.
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Søstjerne med det hele

Previous Post: « Røget Svinemørbrad med rødkål og kartoffelpuffer
Next Post: Fransk boeuf »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme