• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Fransk boeuf

5. april 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

Bøf skrives på mange måder, men er dog også et udtryk
for tilberedningen. En skive oksefilet, der er banket med en
kødhammer, bestrøet med salt og peber og stegt i smør på en
pande kaldes fransk boeuf.

Anrettes bøffen med løg, kaldes den engelsk bøf, med
hovmestersmør fransk bøf  
Den benævnes efter det tilbehør, den serveres med, for eksempel
bøf á la béarnaise, når den serveres med bearnaisesovs.

Ja, kært barn har mange navne, jeg bruger i dag et stykke
oksemørbrad og det skulle det jo ikke blive ringere af.
Køkkenet kalder.

Ingredienser.:(2 pers)  
500 g oksemørbrad, flækket på langs
150 g Haricots Verts, bønner frost
100 g champignon, i skiver  
to skive smør
2 skiver citron
4 stk. grønne asparges
50 g persille, fint hakket
300 g pomme fritter

Start med at pudse mørbraden af, fri for sener og fedt  
(jeg fik en mørbrad som ikke helt var så mør, som normalt
en mørbrad skal være, så en tur i sous vide’ren løste problemet,
så blev den lækker mør og perfekt stegt.)

Bøfferne vakuumpakkes til sous vider’en med salt, peber og en klat smør

54 gr og 1 time i sous vider’en

Grilles på en grill – pande i 2 – 3 min på hver side

Tages af panden og pakkes i stanniol 5 – 10 min.  

Tilsæt champignon til panden og rist dem i 5 – 6 min.

Sæt en lille gryde over varmen til bønnerne
Tilsæt en klat smør og lidt vand, varm dem forsigtig op
(jeg glemte at anrette bønnerne på tallerkenen, da billedet
blev taget, sorry)
En skiver smør lægges på citronskiven og på toppen
lidt finthakket persille.

Pomme fritterne kommes i fritøsen eller en gryde med olie

Steger gyldne og tages op på fedtsugende papir, drysses med groft salt

Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Fransk Boeuf med svampe, pomfritter, persille
smør og asparges, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter, Okse Tags: Fransk boeuf med citronsmør og pomfritter

Previous Post: « Søstjerne med mayonaise, radisser, Rejer og asparges
Next Post: Skovmands burger med coleslaw og ramsløg »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme