• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Skovmands burger med coleslaw og ramsløg

7. april 2016 by John Frøslev 1 kommentar

En typisk burger er en sandwich bestående af en flad bøf af hakket kød,
typisk oksekød, placeret i en gennemskåret bolle. Denne udgave er lidt
anderledes, hvor vi bruger kalv/flæskefars til bøffen, med et kryds af
baconstrimler og dertil en coleslaw salat.  

Et styk pr. person et godt måltid, kan man klare 2 stykker, så garanterer
jeg, at man godt kan klare 3 – 4 timer mere i skoven 😉
Vi går til den.

Ingredienser.:(2 pers)  
500 g kalv/flæsk, hakket ( giver 3 stk. bøffer)
½ – 3/4 tsk. Salt
Peber
Ramsløg, fint hakket, eller persille
1 stk. løg
1 bundt purløg
1 pk. Bacon, slices
Coleslaw.:  
1/4 hvidkålshoved eller spidskål (Kan også købes færdigsnittet.)
2 – 3 stk. gulerødder
Marinade
1 spsk. Fransk sennep, sød
½ dl. Æbleeddike
1 tsk. Salt
1 spsk. Sukker
½ tsk. Spidskommen  
Dressing.  
1 dl. Mayonnaise, hjemmelavet
1½ dl. Creme fraiche
1 spsk. æbleeddike
Salt og peber
1 – 2 tsk. Sukker
Start med at røre farsen sej med salt  
Hak ramsløgene fint  
Tilsæt halvdelen til farsen, og rør det godt sammen  
Skræl og riv løget i farsen  
Tilsæt evt. lidt fintskåret purløg til farsen og rør godt sammen.  
Form 3 stk. bøffer af farsen, gerne i bøfforme, ca. 180 g pr. st

Rul bøffen på kanten i det sidste finthakket ramsløg  
Læg et kryds af bacon over bøffen, vend den og saml
baconet på den anden side

Coleslaw.  
Snit hvidkålen meget fint i strimler  
Riv gulerødderne og bland dem med hvidkålen  
Rør marinaden sammen.  
Rør marinade og kål/gulerødder sammen  
Sæt det på køl, 1 – 2 timer  
Rør dressingen sammen  
Smag til med salt, peber og sukker, skal være til den søde side  
Hæld marinaden fra kålblandingen  
Tilsæt dressingen til kålblandingen lige før servering.  
Vend det godt rund i dressingen.
Rist de flækkede burgerbollerne lidt under grillen  
Sæt en pande over god varme

Tilsæt lidt smør/olie og steg bøfferne ca. 3 min på hver side

Saml burgeren  
Smør lidt remoulade på den nederste bolle  
Læg bøffen på, top op med coleslaw  
Smør den øverste bolle med ketchup på skærefladen  
Læg den på toppen af coleslaw salaten  
Og så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Skovmands burger med coleslaw og ramsløg,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Skovmands burger med coleslaw og rasmløg

Previous Post: « Fransk boeuf
Next Post: Gammeldaws franskbrød »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme