En typisk burger er en sandwich bestående af en flad bøf af hakket kød,
typisk oksekød, placeret i en gennemskåret bolle. Denne udgave er lidt
anderledes, hvor vi bruger kalv/flæskefars til bøffen, med et kryds af
baconstrimler og dertil en coleslaw salat.
Et styk pr. person et godt måltid, kan man klare 2 stykker, så garanterer
jeg, at man godt kan klare 3 – 4 timer mere i skoven 😉
Vi går til den.
Ingredienser.:(2 pers)
500 g kalv/flæsk, hakket ( giver 3 stk. bøffer)
½ – 3/4 tsk. Salt
Peber
Ramsløg, fint hakket, eller persille
1 stk. løg
1 bundt purløg
1 pk. Bacon, slices
Coleslaw.:
1/4 hvidkålshoved eller spidskål (Kan også købes færdigsnittet.)
2 – 3 stk. gulerødder
Marinade
1 spsk. Fransk sennep, sød
½ dl. Æbleeddike
1 tsk. Salt
1 spsk. Sukker
½ tsk. Spidskommen
Dressing.
1 dl. Mayonnaise, hjemmelavet
1½ dl. Creme fraiche
1 spsk. æbleeddike
Salt og peber
1 – 2 tsk. Sukker
Start med at røre farsen sej med salt
Hak ramsløgene fint
Tilsæt halvdelen til farsen, og rør det godt sammen
Skræl og riv løget i farsen
Tilsæt evt. lidt fintskåret purløg til farsen og rør godt sammen.
Form 3 stk. bøffer af farsen, gerne i bøfforme, ca. 180 g pr. st
Rul bøffen på kanten i det sidste finthakket ramsløg
Læg et kryds af bacon over bøffen, vend den og saml
baconet på den anden side
Coleslaw.
Snit hvidkålen meget fint i strimler
Riv gulerødderne og bland dem med hvidkålen
Rør marinaden sammen.
Rør marinade og kål/gulerødder sammen
Sæt det på køl, 1 – 2 timer
Rør dressingen sammen
Smag til med salt, peber og sukker, skal være til den søde side
Hæld marinaden fra kålblandingen
Tilsæt dressingen til kålblandingen lige før servering.
Vend det godt rund i dressingen.
Rist de flækkede burgerbollerne lidt under grillen
Sæt en pande over god varme
Tilsæt lidt smør/olie og steg bøfferne ca. 3 min på hver side
Saml burgeren
Smør lidt remoulade på den nederste bolle
Læg bøffen på, top op med coleslaw
Smør den øverste bolle med ketchup på skærefladen
Læg den på toppen af coleslaw salaten
Og så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Skovmands burger med coleslaw og ramsløg,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar