
Oksekødsgryde med Rød Portvin, Løg og Svampe er en klassisk ret,
der oser af hjemmelig hygge. Denne velsmagende gryderet kombinerer
mørt oksekød, saftige løg og aromatiske svampe i en rig og fyldig sauce,
der er kogt sammen med portvin for at tilføje en ekstra dimension af smag
og dybde. Serveret med kartoffelmos eller friskbagt brød er denne
oksekødsgryde perfekt til at varme dig på kolde dage eller til at forkæle
dine smagsløg med et smagfuldt festmåltid.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
800g okseklump
2 spsk. Hvedemel
1½ tsk. Salt
Friskkværnet sort peber
2 spsk.+2 spsk.+ 2 spsk. Smør
2 stk. løg
1 fed hvidløg
2 spsk. Kinesisk soya
1 spsk. Konc. Oksefond
1 dl. Vand
1 dl. Rød portvin
25 g frisk ingefær
4 kviste timian
4 kviste kørvel
1 stk. laurbærblad
1 stk. kanelstang
2 dl. Piskefløde
1 dl. Mælk
1 dl. Tyttebærsyltetøj
1 spsk. Rødvinseddike
150g svampe
Start med at afpudse kødet, skær det i strimler. Kom mel, salt og

peber i en stor plastpose. Kom kødet i, og ryst det godt rundt.

brun kødet i 2 spsk. Smør i en gryde. Tag kødet op.

pil og hak løg og hvidløg fint, steg løg og hvidløg i 2 spsk. Smør i

gryden, tilsæt kød, soya, fond, vand og portvin. Skræl ingefæren

bind timian og kørvel sammen med laurbærbladet. Læg krydder-

buketten i gryden. Tilsæt ingefær og kanelstang.
Lad gryderetten koge under låg 30 min. Fjern kanelstangen og rør
rundt. Lad retten loge yderligere 30 min. Fjern krydderbuketten og
ingefær. Tilsæt fløde, mælk, tyttebærsyltetøj og vineddike. Lad det
simre uden låg ca. 30 min.

Rens svampene, steg dem i 2 spsk. Smør på en stegepande, vend
svampene i gryden. Server med kartoffelmos, tyttebærsyltetøj og
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Oksekødsgryde med kanel, kartoffelmos og tyttebærsyltetøj.
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar