• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Pæresuppe med ristede brødcroutoner

2. november 2024 by John Frøslev Skriv kommentar

Pæresuppe er et levn fra fortiden, fra dengang hvor man fik
to retter til middag/aftensmad. Kan nemt spise som enkelt ret
på en dag hvor man ikke kræver så meget og så smager det
godt.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
15 – 20 stk. mellemstore pærer
1½ liter vand
2 glas hvidvin
100g sukker
skallen af ½ citron + evt. saft
1 stk. kanel, hel
1 kvn. Salt
75g Sagogryn
brødcroutoner af 4 – 5 stk. hvidt brød

Start med at skære brødskiverne ud i tern ca. 1½ x 1½ cm.
vend brødternene i 1½ spsk. Olivenolie, gøres nemmest i
en plastpose, rist dem på en tør varm pande, til de er sprøde
og gyldne.

Skræl pærerne og skær dem i mundrette stykker, er pærerne

meget hårde, koges de i lidt vand og hvidvin til de er møre.

Tag nu halvdelen fra og kom dem i et højt blenderglas, med
det vand der nu hænger ved, blend nu pærerne i glasset
virker det lidt stift, så tilsæt lidt mere af kogelagen, resten af
pærerne gemmes til sidst, tilsæt nu resten af vandet til gryden
med kogelagen fra pærerne, sammen med de blendede pærer

sukker, skallen af citron og kanel, få nu gryden i kog, når det
koger i gryden tilsættes sagogryn og skal nu små simrer i ca.
30 min. smag til sukker og evt. citronsaft, kanelstangen tages
op og de resterende pærer tilsættes, klar til servering med
de ristede brødcroutoner.

Dagens tallerken, Pæresuppe med ristede brødcroutoner
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Suppe

Previous Post: « Nakkekoteletter med tyttebær og sauce smagt til med myseost
Next Post: Oksegryde med kanel, kartoffelmos og tyttebærsyltetøj »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme