• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Blomkål/kartoffel ret med bacon

21. juli 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag står den på grøntsag, som er en betegnelse og anvendes indenfor
ernæringslære og i kulinariske sammenhæng om den gruppe af planter,
som bliver anvendt ernæringsmæssigt.   

Man kan næsten sige, at det er en vegetarret, der er dog lige ”baconet”
Blomkål er kendt for sin nøddeagtige smag, når den er rå, og sin sødlige
smag, når den er kogt. Mange foretrækker blomkål midt i mellem,
så der stadig er bid i den, og den karakteristiske kålsmag ikke
bliver for dominerende.  

Del blomkålen i buketter og spis dem rå. Eller damp dem
i letsaltet vand i fem minutter. Bland blomkål i en tomatsalat
med basilikum. Eller vend blomkålsbuketter på en meget varm
pande og rist dem, fantastisk tilbehør til fisk.  
I dag står den næsten alene, så vi går til den.

Ingredienser.:(2 – 3 pers)  
1 stk. blomkål hoved, stort
3 stk. kartofler, store
110 g flødeost, Philadelphia
1,1 dl. Creme fraiche 38%
5 stk. forårsløg
60 g parmesan, revet
12 skiver bacon
225 g  rød cheddarost, revet
Evt. en stilk løvstikke
1 stk. laurbærblad
Salt og peber
2 – 3 stilke persille frisk, finthakket (til det grønne drys)
1 stk. Baguettes fuldkorn med hvidløg, frost  

Start med kartoflerne, skræl/skrab dem og skær
dem i mindres stykker  
Kom dem i en gryde med vand og kog dem møre

Tilsæt en kvist løvstikke eller en bouillonterning  
Tag nu og sætte en pande over god varme  
Steg bacon meget sprødt 

Tag det af panden og læg baconstykkerne på et
stykke fedt sugende papir

Når stykkerne er kolde, knækkes de i mindre stykker  
Del blomkålen i buketter 

Kog blomkålen i en gryde med saltet vand, tilsæt et par laurbærblade

(der er et gammelt huskeråd som siger, at grøntsager med frugten
over jorden skal starte kogningen i koldt vand, men grøntsager
med frugten under jorden skal starte kogningen i kogende vand)    

Kog blomkålen al dente ca. 8 min når vandet koger  
Hæld vandet fra kartoflerne når de er møre  
Mos dem groft med en gaffel  
Hæld vandet fra blomkålen og mos en smule med en gaffel  
Der skal stadig være blomkålsstykker iblandt  
Riv osten og hak forårsløgene

Kom kartoffelmosen op til blomkålen og rør det forsigtigt sammen  
Tilsæt flødeost, creme fraiche, forårsløg, parmesan og
tre-fjerdedel af baconen

Smag til med salt og peber  
Hæld blomkål/kartoffel massen i et ildfast fad  
Drys med cheddarost øverst, samme med resten af baconet

Bag i ovnen 30 – 35 minutter ved 180 gr.  

Hak persillen fint og drys det over den baget blomkål

Server med det samme.

Dagens tallerken, Blomkålsret med kartoffel og bacon samt
hvidløgsflute, velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Blomkål kartoffel ret med bacon

Previous Post: « Pariserbøf med pocheret æg
Next Post: Hellefisk filet med sukker ærter og sennepssauce. »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme