
I slutningen af 1800 tallet så denne ret Pariserbøf, dagens lys og
var meget populær i 60/70erne, men er nu ligesom kommet lidt i baggrunden.
Det tager lidt længere tid end bøf med spejlæg, som måske er
den fortrukne ret i dag. Brug lidt længere tid på en Pariserbøf,
det vil du ikke fortryde.
Vi går til den.

Ingredienser.:(2 pers)
400 g oksekød, hakket ca. 180 – 200 g pr bøf
2 skiver rugbrød
2 skiver sandwichbrød/sigtebrød
2 stk. æg
1 – 2 stk. rødløg
50 g rødbede, skåret i små tern
2 – 4 stk. gulerødder, skåret i meget tynde skiver
1 stk. hjertesalat
2 tsk. Kapers
Lidt olie/smør
100 g kartoffelbåde, frost
Start med at pille løg og hak det meget fint
Skær rødbeder ud i små tern
Skræl gulerødderne og snit dem meget tynde
med en skarp kniv eller mandolinjernet

Form farsen til 2 pæne bøffer ca. 180 – 200 g pr. stk
Krydr med salt og peber
Sæt en pande over meget god varme
Rist rugbrødsskiverne et kort øjeblik på den varme pande

Læg de ristede brødskiver på en rist
Tilsæt lidt smør/olie på panden
Steg de hvide brødskiver, på panden i smør/olie, gyldne

Tag de ristede rugbrødsskiver og læg dem på et spækbræt
Tag de hvide brødskiver og læg dem ovenpå rugbrødsskiverne
Skær dem rene i kanten, så brødskiverne bliver lige store

Steg bøfferne på panden med smørret/olien

Kun lige til de tager farve, hvis man ønsker dem røde indeni
Lidt længere tid hvis de ønskes gennemstegte
På panden hvor rugbrødet blev ristet
Tilsættes lidt olie/smør, varmes op til god varme

Tilsæt kartoffel bådene og rist den gennemvarme
En nem måde at pochere æg på er denne.
Sæt en gryde med vand over og varm op til kogepunktet
Tag 2 kopper beklæd dem med køkkenfilm indvendig

Smør lidt olie på filmen indvendig i koppen
Slå æggene ud i koppen med filmen, 1 æg i hver kop
Tag nu fat i filmen og luk den om ægget.
Sænk det forsigtigt ned i det kogende vand

Nu skal de have ca. 4½ min
Tages op og køler lidt af, pakkes ud af filmen
Nu er det tid til anretning
Tag brødskiverne, rugbrød i bunden hvidt brød øverst
Læg et par blade af hjertesalaten på brødet
Tag en stegt bøf og placer ovenpå salatbladene
Tag gulerodsskiverne og placer i bunden rundt om brødet
Kom rødbede tern ovenpå bøffen med plads til ægget i midten
Kom hakket løg og kapers rundt om bøffen
Læg lidt stegte kartoffel både ved siden

Placer det pocherede æg i midten af rødbederne.
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Pariserbøf med pocheret æg og kartoffel både,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar