• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Pandestegt rødspætte/rødfiskfilet med rejeragout og grøn salat.

18. juli 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag kiggede vi efter i fryserne, for at se om der skulle være noget
der var glemt. Det var der et par rødspættefileter og tre rødfiskefileter
og der var lige en halv pose store rejer, et overskud fra sidste måned.

Det må der kunne blive noget ud af, så det var med at gå i tænkeboks.  
Det blev så til pandestegt fiskefileter med en rejeragout, ledsaget af en
grøn salat med melon.  
Vi går til den.

Ingredienser.: (2 pers)  
4 stk. rødspættefileter eller rødfiskefileter (jeg brugte 2 rødspættefileter
og 3 rødfiskfileter)
2 – 3 spsk. Mel, gerne rugmel
1 stk. æg
4 – 5 spsk. Panko rasp 
1 spsk. Olie
15 – 20 g smør
Rejeragout.:
150 g rejer
25 g rødløg
10 – 15 g purløg
125 g mayonnaise
1 spsk. Dijonsennep
1½ tsk. Paprika, gerne rosen
Har du ikke rosen paprika, så brug ½ tsk. Cayennepeber
1 dl. Crème fraiche 38%
Salt og peber
Pynt/tilbehør.:
Skiver af citron
2 kviste frisk dild
Serveres med grøn salat, med vandmelon/jordbær

Kartoffel både, frost  
Kuvertbrød/flutes  

Start med at røre rejeragouten sammen af ingredienserne  
Rejerne hakkes groft, gem et par af de store til pynt  
Rødløget skæres ud i meget fine tern  
Purløg klippes fint, og det hele blandes sammen

Smages til med salt, peber, paprika og evt. cayennepeber  
Stilles på køl en god time  
Fiskefileterne saltes ca. 20 min

Skylles og duppes tørre med køkkenrulle  
Paneres i mel, sammen pisket æg og panko rasp eller alm. rasp

Sæt en pande over god varme  

Tilsæt 1 spsk. Olie og 15 – 20 g smør  
Fileterne steges lysebrune på begge sider

Rødspættefileter ca. 1½ min på hver side  
Rødfiskefileter ca. 2 – 3 min på hver side  
På en anden pande varmes kartoffel bådene

Så er det tid til anretning  
Anret med 2 – 3 spsk. rejeragout på midten af tallerkenen  
To fiskefileter lægges på rejeragouten, forsigtigt  
Retten pyntes med citronskive og frisk dild  
Lidt kartoffel både lægges i den ene side  
Kuvertbrød i en anden side.   
Tid til servering.

Dagens tallerken, Pandestegt fiskefileter med reje ragout,
kartoffel både og brød, velbekomme. 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Pandestegt rødspættefileter med rejeragout og grøn salat

Previous Post: « Grillet nakkekoteletter med jordbær og dadel salat.
Next Post: Pariserbøf med pocheret æg »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme