• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillet nakkekoteletter med jordbær og dadel salat.

17. juli 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Grønne krydderurter, sprøde salater og lækre bær giver sæsonens
retter et ordentligt skud vitaminer. Der er ikke noget bedre på denne
årstid, når man lige kan gå ud og plukke det i haven.  
Vi tænder grillen og tilbereder retten.

Ingredienser.: (2 pers)  
2 stk. koteletter, gerne nakke eller kalvekoteletter a’ ca. 200 g
½ spsk. Olie
Salt og peber
2 stk. rødløg
100 g vandmelon
1 stk. hjertesalat
100 g jordbær
50 g majs, frost
50 g ærter, frost
6 – 7 stk. tørrede dadler
150 g pasta, skruer eller gigli ricci
½ – 1 dl. Soja sauce
50 g salat tern
Dressing.:
½ dl. Olivenolie
2 spsk. Agave sirup
1 spsk. Æbleeddike
Salt og peber
Start med at mariner koteletterne i soja sauce, gerne et par timer  
Skær top og bund af løgene og fjern den yderste skal  
Sæt dem i grillen på indirekte varme i ca. 40 – 45 min

Grill koteletterne godt på direkte varm i 1½ – 2 min.

På hver side, træk dem derefter til indirekte varme i ca. 7 – 10 min

Koteletterne tages fra varmen og hviler i 5 – 6 min.  
Rør dressingen sammen af ingredienserne  
Skær 2 – 3 skiver af vandmelonen  
Skær skiverne i pæne mundrette stykker 1 x 1 x 1½ cm.  
Skyl salaten, jordbærrene og nip blomsten af  
Skær salaten i ca. 1 cm brede strimler  
Skær dadlerne i tynde strimler

Vend det hele sammen i en skål  
Vend dressingen i salaten.  
Tag en lille gryde med ½ l vand og kog op  
Tilsæt pastaen kog efter anvisning på pakken.  
Hæld pastaen i en si og kom koldt vand på  
Lad pastaen dryppe af og server i en skål/fad

Og så er det tid til servering.  

Dagens tallerken, Grillet kotelet med jordbær, dadel salat og pasta,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
john

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Grillet nakkekoteletter med jordbær og dadel salat

Previous Post: « Grillet kylling med teriyaki marinade.
Next Post: Pandestegt rødspætte/rødfiskfilet med rejeragout og grøn salat. »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme