• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillet kylling med teriyaki marinade.

16. juli 2015 by John Frøslev 2 kommentarer

Et sikkert hit på grillen er, grillstegt kylling i en eller anden form, lår,
hele eller halve, en sikker vinder ved middagsbordet. Og hvem husker
ikke grillbaren, det kan godt være, at man skal have et par år på bagen
for at huske/kende grillbaren.  

Grillbaren lå jo på et hvert hjørne i de store byer, og med deres fancy
grill maskiner stående i udstillingsvinduet eller i hvert fald, så man
kunne se dem ude fra gaden af. Disse grill maskiner var jo lavet af glas, så
man kunne følge kyllingens vandring i maskinen. På spyd hvor der kunne
være 5 – 6 kyllinger påsat en elevator med et utal af spyd, kunne der
grilles 50 – 60 kyllinger af gangen.  

Når man gik forbi disse forretninger, spredte der sig en duft af grillstegt
kylling, i stor afstand.  Jeg skal da godt nok lige love for, at det kunne få
mundvandet til at løbe.  Nu findes disse forretninger jo ikke mere, men vi
kan godt få kaskader af mundvand til at løbe, ved tilberedning af kylling
på grillen og kan man få den på et spyd der drejer rundt,
er det jo helt perfekt.
Vi kigger på sagerne.

Ingredienser.:( 2 pers)  
1 stk kylling ca. 1200 – 1500 g
1 dusk persille
3 – 4 spsk. Teriyaki marinade
Salt og peber
10 – 12 små kartofler eller pomfritter
1 spsk. Olie
2 stilke timian
Tilbehør.:
Remoulade
Grøn salat
Start med at fyre op under grillen  
Skyl kyllingen indvendig i koldt vand  
Krydr kyllingen indvendig med salt og peber  
Tag persille dusken og skyl den godt  
Stop den ind i kyllingen og luk med kødnåle

Sæt kyllingen på spyddet og fastgør den  
Krydr med salt og peber udvendig  
Placer den på grillen med en folie bakke under

Læg låg på grillen skal nu grille i 50 – 60 min  
Kig til den en gang imellem  
Smør teriyaki marinaden på når kyllingen mangler
ca. 10 min af stegetiden

Vask kartoflerne og kom dem i et ildfast fad  
Vend dem i 1 spsk. Olie  
Pil og hak timian fint, drys det over kartoflerne  
Krydr med salt og peber  
Sæt kartoflerne ind på risten ved kyllingen  
Vend kartoflerne et par gange  
Efter ca. 40 – 45 min. Er de færdige  
Tag kyllingen ud af grillen og lad den hvile 5 – 10 min

Fjern spyddet fra kyllingen og halvere den  
Det er nu tid til servering.

Dagens tallerken, Grillstegt kylling med teriyaki marinade,
grillet kartofler, remoulade og grøn salat, velbekomme. 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Grillet kylling med teriyaki marinade

Previous Post: « Grillet Wokret med timian og grillet nye kartofler.
Next Post: Grillet nakkekoteletter med jordbær og dadel salat. »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme