• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillet Wokret med timian og grillet nye kartofler.

15. juli 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

I foråret var jeg med i smagspanelet på Spis Bedre og fik til opgave,
at lave denne ret. Med få ingredienser fremstilles denne fantastiske
ret på ingen tid, og noget anderledes end det, man forstår ved en
traditionel wokret, men med en vidunderlig smag på så få bestanddele,
som skriger af forår/sommer og hvor timianen brænder igennem.
Vi hiver woken frem til grillen og går i gang.

Ingredienser.:(3 – 4 pers)  
500 g oksekød i strimler, mørt
400 g små nye kartofler
1 spsk. Smør
1 – 1½ tsk. Salt
250 g gulerødder
2 stk løg
1 spsk. Raspolie
1 dl. Fløde
1 dl. Vand
1 bundt forårsløg
1½ – 2 spsk. Dijonsennep
Friskkværnet sort peber
1 potte timian
Start med at skrubbe kartoflerne, og halver dem  
Læg dem på en rist med et stykke bagepapir og fordel smørret henover

Drys med 1 tsk. Salt  
Tilbered kartoflerne på indirekte varme ca. 25 min

Vend rund nogle gange undervejs, til kartoflerne er møre  
Skrab/skræl gulerødderne  
Skær dem i stave  
Pil løgene, og skær bund og top af

Skær løgene i både  
Skær kødet i strimler, hvis det ikke er købt i strimler til wok   

Brun kødet i olie i wokken eller på en stegepande ved høj varme

Efterhånden som kødet er brunet tages det over på en tallerken  
Tilsæt gulerødder og løg

Steg yderligere ca. 5 min.  
Tilsæt fløde og vand

Tilsæt senneppen, krydr med ½ tsk. Salt og friskkværnet peber  
Tilsæt det brunede kød  
Hak halvdelen af timianen og vend det i wokken  
Skær toppen, det grønne af forårsløgene  
Skær toppen i tynde strimler  
Bland lidt af det med de grillede kartofler  
Resten kommes i wokken med kødet.  
Server retten med kartofler, og pynt med den resterende timian.

Dagens tallerken, Grillet Wokret med timian og grillet kartofler,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Grillet Wokret med timian

Previous Post: « Kartoffelsalat varm, med røde pølser
Next Post: Grillet kylling med teriyaki marinade. »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme