• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kartoffelsalat varm, med røde pølser

14. juli 2015 by John Frøslev 2 kommentarer

I dag skal det være lidt nemt og en gammel middagsret er varm
kartoffelsalat med røde pølser. Det stod på mange middagsborde
før i tiden, det er måske ved at gå lidt i glemmebogen.    

Det her med varm kartoffelsalat, er der mange som har et anstrengt
forhold til. Det er synd og skam, for tilberedt rigtigt er det jo en
herlig spise. Denne opskrift er fra min barndom, som jeg kan huske
den, og spises med glæde.    

Og kan man ikke med de røde pølser, så kan man vælge brune
eller en god hjemme rørt frikadelle til, er heller ikke af vejen.  
Vi går til den.

Ingredienser.:(2 – 3 pers)  
1 pk. Røde pølser ca. 500 g
500 g kartofler, kogte
1 stk. løg, skåret i skiver
1 spsk. Fedtstof/smør
1 spsk. Eddike
1 spsk. Sukker med top
Salt
Kogning af pølser.:
2 l vand
2 – 3 oksebouillon terninger
1 spsk. Eddike
Lidt salt
1 stk. løg med skal (bund og top skåret af)
Kog vandet op til kogepunktet  
Tilsæt bouillon terninger har du løvstikke så tilsættes det nu

Tilsæt eddike og lidt salt, samt løget med skal  
Når det koge, trække vandet fra varmen og står et øjeblik  
Kom pølserne i det varme vand  

Lad dem stå i 20 min. Med låg på gryden  
Lav imens den varme kartoffelsalat.

Start med at skive de kogte kartoflerne, er der mange går det
som en leg med æggedeleren

Pil og skær løget i skiver  
Kom ca. 3 dl. Vand i en gryde  
Tilsæt de skivede løg

Tilsæt 1 spsk. Fedtstof/smør, 1 spsk. Eddike og 1 spsk. Sukker med top  
Sæt gryden over varmen og kog den op  
Skrue ned for varmen når det koge, står nu og simrer i 10 min

Tilsæt de skive skåret kartofler og varm godt igennem.

Mange gange jævner kartoflerne sovsen, er det ikke tilfældet
så jævn med lidt mel udrørt i lidt vand til ønskede konsistens  
Skal derefter koges igennem i ca. 6 – 7 min.  
Smag til med salt og peber

Så er det tid til anretningen  
Tag pølserne op af kogevandet og læg dem på et fad

En nem middagsret

Så er det tid til servering, serveres med stærk sennep, fransk
sennep og ketchup evt. ristede løg.

Tilbehør til pølser.

Dagens tallerken, Røde pølser med varm kartoffelsalat, sennep
og ketchup, Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Kartoffelsalat varm med røde pølser

Previous Post: « Hamburgerryg kogt med grøntsager og burre blanc
Next Post: Grillet Wokret med timian og grillet nye kartofler. »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme