• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Hamburgerryg kogt med grøntsager og burre blanc

12. juli 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Selvom det er sommer, kan der godt komme dage hvor det er svært,
at tro på når man stikker hovedet udenfor. Det er en af de dage i dag.
Derfor får man også lyst til en gammel kendt ret, som kogt
hamburgerryg med grøntsager.  

Hamburgerryg er en udskæring af svin, der er saltet og røget.
Udskæringen er af svinekam eller af svineryggen. Hamburgerryg
koges og kan servers som varm ret. Hamburgerryg spise dog også
kold som skiveskåret pålæg, og med et utal af forskelligt tilbehør.  
Vi går i gang

Ingredienser.:(2 – 3 pers)  
700 g hamburgerryg
1 dusk timian, frisk
1 dusk persille, frisk
3 – 4 stk løvstikkestilke, friske
4 stk. laurbærblade
4 stk. gulerødder
½ stk. blomkål, i buketter
2 stk. porre
6 stk. kartofler
Burre bland.:
1½ spsk. Vinaigre
1½ dl. Hvidvin, tør
1½ spsk. Skalotteløg, finthakket
125 g smør
Salt og hvid peber
Lidt citronsaft
Start med at lægge hamburgerryggen i en gryde med vand  
Vandet skal dække hamburgerryggen, sæt det over varmen og kog op

Når det skummer fjernes skummet, krydderierne tilsættes  
Skru ned for varmen og læg låg på.  
Koges ved svag varme i 20 min.  
Tag gryden fra varmen og lad kødet hvile i vandet i 30 min.

Koges eller dampes al dente, de må ikke koges helt i smadder.  
Sæt en gryde over varmen med kartoflerne, vand og salt  

Koges i 15 – 20 min.  
Rens porrerne og skær dem i stykker på ca. 10 cm.  
Koges i ca. 15 min  
Gulerødderne skrælles top og rod skæres af  
Koges i 12 – 15 min.  
Blomkål deles i buketter  
Koges i 7 – 8 min.

Burre blanc.:  
Vinaigre, hvidvin og skalotteløg kommes i en lille gryde.  
Kog det hele godt igennem uden at det tager farve

Reducer det til ca. 1/3 del  
Hæld det gennem en si og kom det tilbage i gryden  
Tag gryden fra varmen  
Pisk et par klumper koldt smør i gryden  
Når smørret er smeltet eller meget blødt, kommer der yderlige et par
klumper i og der piskes, forsæt sådan til alt smørret er brugt  
gryden sættes nu over varmen igen, varm op til lige under
kogepunktet, mens der piskes

det skal have en cremeagtig konsistens  
gryden trækkes fra varmen og der piskes endnu et øjeblik  
smag til med salt, peber og citronsaft.  
Kødet tages op af kogevandet og skæres i pæne skiver

Grøntsagerne lægges på et fad

Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Kogt hamburgerryg med grøntsager og burre bland,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Hamburgerryg kogt med grøntsager og burre blanc

Previous Post: « Stjerneskud med dressing, citron og ørredrogn
Next Post: Kartoffelsalat varm, med røde pølser »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme