• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Hellefisk filet med sukker ærter og sennepssauce.

24. juli 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi tilbereder i dag grønlændernes ynglings fisk, hellefisken en af de
få fisk, som de også kan fiske om vinteren ved at hugge hul i isen.  
Kødet er blødt /cremefarvet og med et relativt stort indhold af fedt
ca. 15 %, mens rødspætten kun har 2% fedtindhold  

Fisken tilhører flynderfiskene, men afviger dog fra de øvrige flyndere
ved at være mindre tilknyttet bunden, og ved ligeledes at svømme med
bugkanten og ikke med blindsiden nedad. En meget sund og smagsfuld
fisk, som har et stort indhold af omega-3 fedtsyrer.  
Vi går til den.

Ingredienser.:(2 – 3 pers)  
400 g hellefisk, filet
3 dl. Mælk
400 g små kartofler, skrællet eller skrabet
150 g sukker ærter eller grønne asparges, friske
1 spsk. Dijon sennep
1 spsk. grov sennep
1 terning hønsebouillon eller en kvist løvstikke
125 g smør
2 stk. æggeblommer
Saft af ¼ citron
En skefuld fiskefond
Salt og hvid peber
Start med at salte fisken ca. 20 – 30 min

Kogkartoflerne sammen med bouillon terningen eller løvstikke
ca. 15 – 20 min  
Skyl og blanchere sukker ærterne et kort øjeblik.  

Hæld mælken i en gryde og varm det op  
Skrue ned til svag varme  
Skyl fisken, fri for salt under den kolde hane  

Skær fisken ud i portionsstykker, krydr med salt og hvid peber  
Pocher den i mælken ved svag varme under låg i ca. 5 min

Indtil fisken bliver hvid, tages forsigtigt op af mælken  
Klar smørret, det gøres ved at smelte det langsomt 

Hældes forsigtigt over i en anden gryde uden bundfaldet  
Æggeblommerne piskes sammen med en skefuld fiskefond  
Ved svag varme til æggeblommerne er lyse og skummende  
Det klarede smør tilsættes lidt ad gangen, mens der piskes  
Fortsæt til al smørret er brugt  
Smag til med citronsaft, de to slags sennep, salt og hvid peber

Holdes varm over ganske svagt blus i vandbad, rør i den af og til.  
Anret og server kartofler og sukker ærter eller grønne asparges til.

Dagens tallerken, Hellefisk med sukker ærter og sennepssauce,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Hellefisk filet med sukker ærter og sennepssauce

Previous Post: « Blomkål/kartoffel ret med bacon
Next Post: Æggekage med tomater og purløg »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme