• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Æggekage med tomater og purløg

26. juli 2015 by John Frøslev 3 kommentarer

I dag står den på æggekage, en gammel ret fra 1800 tallet som er blevet
spist et utal af gange ved middagsbordene i hele landet, en nemt hurtigt
og billigt middagsret.  

Æggekagen kan bruges til, at strække resterne fra i går, så mætter den
bedre foruden at den smager fantastisk. Æggekage er som en tærte med
sprød bund og skorpe, saftig og smattet midte.  

Hovedingrediensen er selvfølgelig æg. Udover æg kan stort set alle
grønsager bruges i retten, forskelligt kødfyld som skinke, bacon el. lign.
Eller noget helt tredje.  

Krydres med salt, peber og klippet purløg som er det klassiske grønne
drys. Jeg har gemt et par skiver hamburgerryg, som kan indgå i fyldet
til æggekagen.  
Vi skal i gang.

Ingredienser.:(2 pers)  
6 stk æg
1 – 1½ dl. Mælk/fløde
½ tsk. Bagepulver
Salt og peber
25 g smør/fedtstof
1 bdt. Purløg, frisk
1 stk. løg, i ringe
3 – 4 tomater
4 skiver hamburgerryg eller andet (f.eks. Cotailpølser/bacon/flæsk/røget sild)
2 – 3 skiver rugbrød
Evt. sennep
Start med at dele æggene i blomme og hvide  
Pisk æggeblommerne let sammen med fløden og bagepulveret

Tilsæt lidt salt og peber efter smag eller andet krydderi  
Pisk hviderne meget stive

Vend de stive piskede hvider forsigtig i æggemassen  
Skær kødet ud i firkanter ca. 1x1x1 cm eller mundrette stykker

Skær løget ud i ringe  
Varm en pande op til god varme og tilsæt lidt smør/fedtstof  
Når fedtstoffet er bruset af  
Kom løgringene på panden og svits dem klare  
Fordel løgringene på hele panden

Hæld æggemassen på panden med løgringene, der skrues lidt
ned for varmen  
Bag æggekagen ved jævn varme

Løft med paletkniven lidt i kanten af æggekagen for at se om den er
gylden. Ved for hård varme bliver den meget mørk nærmest sort, det
skal den ikke  

Kom evt. lidt mere smør ind under æggekagen så den ikke brænder fast
Fordel kødet ovenpå æggemassen, meget andet fyld kan bruges. Læg låg
på panden. Stegetiden er sværd at afgøre, men ca. 15 – 20 min. da den
afhænger meget af panden og temperatur  

Æggemassen skal være fast, men må godt se let fugtig ud på overfladen.
Det er vigtigt den er varmet godt igennem for at undgå bakterier. Når
æggekagen er bagt, trækkes panden fra varmen
Æggekagen pyntes nu med skiver af tomater og drys af purløg

Serveres med groft rugbrød og evt. sennep

Det er tid til servering

Dagens tallerken, Æggekage med tomater, purløg og groft rugbrød,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Pizza Tags: Æggekage med tomater og purløg

Previous Post: « Hellefisk filet med sukker ærter og sennepssauce.
Next Post: Kalve scallopine med marsala og salvie »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme