Carapulka, egentligt et rart navn på en middagsret. Jeg husker
den fra min Mors’ gryder. Men rettes stammer vist meget længere
tilbage i tiden.
På nettet bliver carapulka også refereret til som spansk gullasch,
selvom traditionel gullasch fra Ungarn indeholder en del flere
ingredienser end denne.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 – 3 pers.)
600g skinketern
1½ spsk. Mel
1 stk. løg, stort
1 tsk. karry
1 tsk. paprika
1½ dl. Kalvefond
1½ tsk. tomatkoncentrat
20g smør
1½ dl. Piskefløde
125g perleløg, frost
10 – 15 stk. cocktailpølser
Revet parmesan ost 2 – 3 spsk.
Rasp, gerne pankorasp
2 skiver bacon
Evt. maizena til jævning
Brune ris
Start med at skære kødet i tern ca. 2x2x2 cm. hak løget
Kød og løg brunes i smør/fedt i en gryde som kan gå i ovnen,
lidt ad gangen
Fedtet hældes fra, Kødet/løg drysses med mel og afbages
Tilsæt karry, paprika, salt, kalvesky og tomatkoncentrat
Braiseres i ovn under låg ved 185 gr. til kødet er let mørt ca. 45 min.
Kød tages op og lægges i et ildfast fad
Skyen sigtes, affedtes og reduceres med piskefløde
Smages til med salt og peber,
Baconskiverne riste på en meget varm pande
Cocktailpølserne ristes på panden
Sukker smeltes på en varm pande og tilsætte lidt smør
Perleløgene brunes i karamellagen
Sukker brunede perleløg og ristede cocktailpølser
blandes sammen med kødet
Saucen hældes over, kød, cocktailpølser og perleløg
Drysses med rasp og ost, gratineres under grillen til en
gylden overflade
Pyntes med ristet bacon
Risene koges efter anvisning på posen
Løse ris serveres til og en god blandet salat.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Carapulka med brune ris, ristet bacon og
salat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar