• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Carapulka med ris

23. februar 2019 by John Frøslev Skriv kommentar

Carapulka, egentligt et rart navn på en middagsret. Jeg husker
den fra min Mors’ gryder. Men rettes stammer vist meget længere
tilbage i tiden.
På nettet bliver carapulka også refereret til som spansk gullasch,
selvom traditionel gullasch fra Ungarn indeholder en del flere
ingredienser end denne.  
Køkkenet kalder

Ingredienser: (2 – 3 pers.)  
600g skinketern
1½ spsk. Mel
1 stk. løg, stort
1 tsk. karry
1 tsk. paprika
1½ dl. Kalvefond
1½ tsk. tomatkoncentrat
20g smør
1½ dl. Piskefløde
125g perleløg, frost
10 – 15 stk. cocktailpølser
Revet parmesan ost 2 – 3 spsk.
Rasp, gerne pankorasp
2 skiver bacon
Evt. maizena til jævning
Brune ris
Start med at skære kødet i tern ca. 2x2x2 cm. hak løget

Kød og løg brunes i smør/fedt i en gryde som kan gå i ovnen,
lidt ad gangen

Fedtet hældes fra, Kødet/løg drysses med mel og afbages

Tilsæt karry, paprika, salt, kalvesky og tomatkoncentrat

Braiseres i ovn under låg ved 185 gr. til kødet er let mørt ca. 45 min.  
Kød tages op og lægges i et ildfast fad  
Skyen sigtes, affedtes og reduceres med piskefløde  
Smages til med salt og peber,  
Baconskiverne riste på en meget varm pande

Cocktailpølserne ristes på panden

Sukker smeltes på en varm pande og tilsætte lidt smør  
Perleløgene brunes i karamellagen

Sukker brunede perleløg og ristede cocktailpølser
blandes sammen med kødet

Saucen hældes over, kød, cocktailpølser og perleløg

Drysses med rasp og ost, gratineres under grillen til en
gylden overflade  
Pyntes med ristet bacon

Risene koges efter anvisning på posen  
Løse ris serveres til og en god blandet salat.

Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Carapulka med brune ris, ristet bacon og
salat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Carapulka med ris

Previous Post: « Spinattærte med røget makrel
Next Post: Gæstemiddag “Diplomat-menü”  »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme