• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Om mig

Andebryst med andesvær, bygotto og palmekål

1. november 2015 by John Frøslev Leave a Comment

 

Vi skal kigge ligt på palmekål eller sortkål som det også kaldes.
 
Palmekål er en meget populær grønsag i Toscana
 
En forholdsvis ny kål i det danske køkken, men palmekål er
en meget velsmagende kål og bruges som almindelig grønkål,
men har en højere spisekvalitet end grønkål. Også til den
gode danske grønlangkål.
 
En nem kål at dyrke, men man skal passe på kålsommerfuglen.
Den er helt vild med denne plante, har den først lagt æg,
så går der ikke lang tid før den nok så flotte kålpalme er
rippet og ligner et skelet.
 
Den kan dog også købes hos grønthandleren.
 
Vi går til den.
 
  
 
 
Ingredienser.:(2 – 3 pers)
 
1 stk. andebryst ca. 300 g
½ tsk. Salt
Lidt peber, friskkværnet
Bygotto.:
1½ tsk. Raspolie
160 g perlebyg
1 – 2 stk. løg, grofthakket
3 dl. Vand
1 tsk. Salt, groft
75 – 100 g palmekål, frisk eller grønkål
1 spsk. ingefær, frisk fintrevet
90 g gratineringsost
1 stk. æble, i tynde både, gerne rødt 100 g
1 stk. citron, økologisk
 
Pynt.:
Strimler af kålbladene, revet citronskal
Start med at gennemgå andebrystet for urenheder
 
 
 
 
Tag skindet af andebrystet
 
Skær skindet i strimler 5 – 10 mm i bredden
 
 
 
 
Sæt en pande over varmen og varm op til kraftig varme
 
Rist skindstrimlerne på panden i ca. 3 min.
 
 
 
 
Skrue ned for varmen til jævn varme
 
 
 
 
Rist strimlerne færdig til de er sprøde
 
 
 
 
Læg andesværene på fedt sugende papir
 
Drys dem med lidt fint salt
 
Varm panden op igen, med andefedtet på
 
 
 
 
Brun andebrystet ca. 1 min på hver side
 
Steg derefter kødet ved svag varme i 10 – 12 min
 
 
 
 
Vend det af og til
 
Tag andebrystet fra panden 
 
 
 
 
Lad det hvile tildækket i ca. 12 – 15 min.
 
Skær kødet i meget tynde skiver
 
og drys med salt, peber og andesvær lige inden serveringen
Bygotto.:
 
I en gryde tilsættes olien, varmes op til kraftig varme
 
Pil løg og hak det i lidt grove tern
 
 
 
 
Svits bygperler og løg i ca. 1 min
 
 
 
 
Tilsæt vand, og kog byggen ved svag varme
 
Læg låg på gryden og lad det simrer i ca. 15 – 18 min.
 
 
 
 
Skyl kålbladene godt og fjern midterribben
 
Skær palmekålen i fine strimler
 
 
 
 
Tilsæt dem til bygottoen
 
Kog i yderligere ca. 5 min.
 
Smag til med salt, ingefær og halvdelen af osten
 
Vend det god rundt
 
Kom bygottoen i en varm skål eller anret på tallerken
 
 
 
 
Pynt med æblebåde, evt. gul peber og drys med resten af
osten og palmekål i strimler
 
Riv citronskal fint og drys det over bygottoen
 
Så er det tid til servering.
 
 
 
Dagens tallerken,
Andebryst med bygotto, palmekål, andesvær og æbler, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Print opskrift

Filed Under: Fjerkræ Tagged With: Andebryst med andesvær bygotto og palmekål

Previous Post: « Rødtunge pandestegt med blandet salat, bagte cherrytomater og persillepesto
Next Post: Braiseret svinekæber i ribena og æblemost »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 on the Foodie Pro Theme