• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Andebryst med andesvær, bygotto og palmekål

1. november 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi skal kigge ligt på palmekål eller sortkål som det også kaldes.  
Palmekål er en meget populær grønsag i Toscana  
En forholdsvis ny kål i det danske køkken, men palmekål er en meget
velsmagende kål og bruges som almindelig grønkål, men har en højere
spisekvalitet end grønkål.

Også til den gode danske grønlangkål. En nem kål at dyrke, men
man skal passe på kålsommerfuglen. Den er helt vild med denne
plante, har den først lagt æg, så går der ikke lang tid før den nok så
flotte kålpalme er rippet og ligner et skelet.  

Den kan dog også købes hos grønthandleren.  
Vi går til den.  

Ingredienser.:(2 – 3 pers)  
1 stk. andebryst ca. 300 g
½ tsk. Salt
Lidt peber, friskkværnet
Bygotto.:
1½ tsk. Raspolie
160 g perlebyg
1 – 2 stk. løg, grofthakket
3 dl. Vand
1 tsk. Salt, groft
75 – 100 g palmekål, frisk eller grønkål
1 spsk. ingefær, frisk fintrevet
90 g gratineringsost
1 stk. æble, i tynde både, gerne rødt 100 g
1 stk. citron, økologisk  
Pynt.:
Strimler af kålbladene, revet citronskal
Start med at gennemgå andebrystet for urenheder

Tag skindet af andebrystet  
Skær skindet i strimler 5 – 10 mm i bredden

Sæt en pande over varmen og varm op til kraftig varme  
Rist skindstrimlerne på panden i ca. 3 min.  

Skrue ned for varmen til jævn varme

Rist strimlerne færdig til de er sprøde  

Læg andesværene på fedt sugende papir  
Drys dem med lidt fint salt  
Varm panden op igen, med andefedtet på

Brun andebrystet ca. 1 min på hver side  
Steg derefter kødet ved svag varme i 10 – 12 min

Vend det af og til  
Tag andebrystet fra panden 

Lad det hvile tildækket i ca. 12 – 15 min.  
Skær kødet i meget tynde skiver og drys med salt, peber og andesvær
lige inden serveringen
Bygotto.:   I en gryde tilsættes olien, varmes op til kraftig varme  
Pil løg og hak det i lidt grove tern

Svits bygperler og løg i ca. 1 min

Tilsæt vand, og kog byggen ved svag varme  
Læg låg på gryden og lad det simrer i ca. 15 – 18 min.

Skyl kålbladene godt og fjern midterribben  
Skær palmekålen i fine strimler

Tilsæt dem til bygottoen  
Kog i yderligere ca. 5 min. Smag til med salt, ingefær og halvdelen
af osten  
Vend det god rundt  
Kom bygottoen i en varm skål eller anret på tallerken  

Pynt med æblebåde, evt. gul peber og drys med resten af osten og
palmekål i strimler  
Riv citronskal fint og drys det over bygottoen  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Andebryst med bygotto, palmekål, andesvær og æbler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Andebryst med andesvær bygotto og palmekål

Previous Post: « Rødtunge pandestegt med blandet salat, bagte cherrytomater og persillepesto
Next Post: Braiseret svinekæber i ribena og æblemost »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2022 on the Foodie Pro Theme