• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Rødtunge pandestegt med blandet salat, bagte cherrytomater og persillepesto

31. oktober 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

 

Turen går til fiskehandleren, for at se på om der skulle være
noget spændende fisk.
 
Trods et stort udvalg, endte det med rødtungefilet som der
var tilbud på 5 stk. for en hund, det er ok. 
 
Det laver vi en fremragende fiskeret ud af.
 
Vi går til den.
 
 
Ingredienser.:(2 – 3 pers)
 
550 – 600 g rødtungefilet
2 stk. tomater
1 god håndfuld persille
2 tsk. Hvidvinseddike
1 stk. løg
1 pk. Cherrytomater
2 spsk. smør
Salt og peber
1 fed hvidløg
2 stilke timian, frisk
1 dl. Olivenolie
1 stk. salathoved
1 dl. Balsamico, rød
1 spsk. honning
Serveres med små nye kartofler
Start med cherrytomaterne skyld dem under koldt vand
 
Dup dem tørre med køkkenrulle
 
 
 
 
Læg tomaterne i et ildfast fad krydr med friskhakket timian,
presset hvidløg
 
Dryp lidt olivenolie over tomaterne, krydr med salt og peber
 
Sæt dem i en varm ovn på ca. 150 gr i 45 min
 
Tomaterne skal køle lidt af inden serveringen
 
Salatdressing.:
½ dl. Olivenolie,
et lille finthakket løg,
kødet fra de 2 tomater,
 
Fjern kernehuset og skær tomatkødet i strimler
 
 
 
 
Hvidvinseddike (balsamico hvid)
 
Og lidt salt blandes sammen i bunden af en skål
 
Skyl salaten, skær den i tynde strimler
 
Vend den i dressingen
 
Til sidst vendes de bagte cherrytomater i salaten
 
Pesto.: bladene fra 1 håndfuld persille blendes sammen
 
 
 
 
Med ½ dl. Olivenolie, smages til med salt og peber
 
Rødtungefileterne krydres med salt og peber i 15 – 20 min
 
 
 
 
Foldes så de er lige tykke
 
Lav et snit på tværs, men uden at skære gennem fileten
 
Steg dem på en pande i lidt smør
 
På en ene side i 4 – 6 min
 
 
 
 
Vend fisken, træk pande fra varmen, og steges i
3 min. på eftervarmen
 
 
 
 
 derefter tages fisken af panden og er klar til servering
 
Balsamicoglace.:
1 dl. Balsamico, rød og 1 spsk. honning
 
Koges ind til den får en sirupsagtig konsistens.
 
 
 
 
Dryppes på tallerken inde servering
 
Så er det til til servering.
 
 
Dagens tallerken,
Rødtunge pandestegt med salat, bagte cherrytomater og persillepesto,
velbekomme.
 
Mange glade madhilsner
John
Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Rødtunge pandestegt med salat bagte cherrytomater og basilikumpesto

Previous Post: « Bayonneskinke i karry med grøntsager og ris
Next Post: Andebryst med andesvær, bygotto og palmekål »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme