• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Bayonneskinke i karry med grøntsager og ris

27. oktober 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Røget mad er stikordet for dagens middagsret. Vi gir den gamle traver,
bayonneskinken, en ny og fortjent chance, når vi serverer den
sammen med spænende tilbehør.

I gamle dage blev den næsten altid serveret med grønlangkål
og brunede kartofler, og det er jo heller ikke at fornægte,
det smager skønt.  
Vi går til den og går en lidt anden vej.

Ingredienser.:(4 pers)  
8 – 900 g Bayonneskinke, rå (hamburgerryg og fersk skinke kan også bruges)
20 g smør
2 tsk. Karry
2 stk. porre
1 stk. rød peberfrugt
1 stk. grøn peberfrugt
1 fed hvidløg
70 g tomatpuré
3 spsk. mel
4 – 5 dl. Svinebouillon eller vand
2 dl. Piskefløde
Salt og peber
4 – 5 dl. Ris
3½ – 4½ dl. Vand
Lidt persille, frisk

Sæt en gryde over med vand og kog op (til ris)  
Kog risene efter anvisning på posen  
Kan også serveres med kartoffelmos eller små smørstegte kartofler  
Sæt en pande over, og varm op til god varme  
Tilsæt lidt smør og 2 tsk. Karry, brænd karryen af  
Skær bayonneskinken i skiver på ca. 1 cm tykkelse

Brunes let på panden med karryen
Der skal ikke krydres med salt og peber nu, da skinke
er salt i sig selv.  
Brunes på begge sider

Tages af panden og lægges til side.  
Porrerne skæres i strimler  

Peberfrugten skæres i strimler  
Hvidløget hakkes fint  
Porre, peberfrugt og hvidløg kommes på panden hvor
skinken er stegt. Svitses i 2 min, tilsæt 1 dl. Bouillon og kog panden af  
Hæld det hele op i en gryde

Tilsæt tomatpuré, mel og resten af bouillonen  
Vend det godt rundt  
Læg de brunede skiver bayonneskinke oven på grøntsagerne i gryden  

Simrer under låg ca. 15 min.  
Tilsæt fløde. Kog retten op, og smag til med salt og peber  
Anrettes med hakket persille på toppen.

Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Bayonneskinke i karry med grøntsager og ris,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Bayonneskinke i karry med grøntsager og ris

Previous Post: « Svinekotelet steg i smør emulsion og med brasekartofler
Next Post: Rødtunge pandestegt med blandet salat, bagte cherrytomater og persillepesto »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme