• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Svinekotelet steg i smør emulsion og med brasekartofler

26. oktober 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Koteletter tilberedt efter den gammeldags metode går vi uden om i dag. 
Steger dem i smør emulsion og serverer brasekartofler stegt med kaffe
til, brunet smør og henter sommeren ind på glas (pickles).  
Vi vover os ud i noget nyt.

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. svinekoteletter a’ 180 g
2 spsk. smør
1- 1½ dl. Vand
8 stk. kartofler, mellem størrelse
1 spsk. smør/olie
½ spsk. sukker
½ – 1 dl. Færdig sort kaffe
Salt og peber
Tilbehør.:
Syltede grøntsager (Pickles)  
Start med kartoflerne, rengør dem og kog dem møre ca. 20 min.  
Pil kartoflerne og sæt dem på køl

Krydr koteletterne med salt og peber ca. 15 min, før de skal steges  
Skær kartoflerne i mundrette stykker

Varm en pande op til god varme  
Tilsæt smør/olie  
Kom kartoflerne på panden og skrue lidt ned for varmen  
Krydr med salt og peber

Lige før kartoflerne er ved at være færdige  
Drysses de med lidt sukker  
Tilsæt ½ – 1 dl. Kaffe til panden  
Sluk for panden, men lad den stå på eftervarmen til
kaffen er kog helt ind

Varm en lille kasserolle op  
Tilsæt 25 – 50 g smør  
Lad det smelte ved lav varme til det bruner og dufter nøddeagtigt

Varm en pande godt op  
Tilsæt 2 spsk. smør  
Brun koteletterne i 1 min på hver side

Tilsæt 1 – 1½ dl. Vand  
Steg nu koteletterne i 2 min. På hver side

Tag dem af panden, lad dem hvile i 2 min.  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Svinekoteletter stegt i smøremulsion, brasekartofler
stegt i kaffe, brunet smør og pickles, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Svinekoteletter stegt i smør emulsion med brasekartofler

Previous Post: « Forloren Elg
Next Post: Bayonneskinke i karry med grøntsager og ris »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme