• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Braiseret svinekæber i ribena og æblemost

5. november 2015 by John Frøslev 1 kommentar

Hvis ikke du har prøvet svinekæber endnu – så er der snart ingen
undskyldninger… Det smager fantastisk, og tilberedt rigtigt bliver
det smør-mørt.  

Det kan næsten ikke gå galt, og så er det et perfekt måltid til
”den kolde tid”. Svinekæberne bliver braiseret i æblemost og
ribena, det giver en frugtagtig undertone til saucen.  
Som bliver understøttet af grøntsags relichen.  

Vi går til den.

Ingredienser.:(2 pers)  
4 stk. svinekæber ca. 400 g
2 dl. Æblemost
2 dl. Ribena
1 dl. Vand
1 stk. chili
1 stk. løg
1 stk. porre
1 fed hvidløg
1 stk. gulerod
4 kviste timian
1½ dl. Piskefløde
Salt og peber
Tilbehør.:  
500 g kartofler
¼ stk. selleri
50 g smør
1 dl. Mælk
Salt og peber
1 bdt. Persille, hakket  
Grøntsags relich.:  
2 – 3 spsk relich
1 dl. Ribena
Lidt smør
Start med at pudse kæberne af for urenheder  
På undersiden sidder der en sølv farvet sene (ligesom på en mørbrad)  
Den skæres væk.

Orden grøntsagerne, pil og hak løget fint, skyl porren og skær
den i 7 cm stykker,

Striml porrestykkerne, pil og hak hvidløget fint, skræl guleroden
og skær den i lidt grove stykker  
Tag en stegegryde, som kan gå i ovnen  
Brun kæberne i lidt smør

På begge sider  

Tag kæberne op og tilsæt grøntsagerne

Sauter nu i ca. 4 – 5 min  
Læg kødet tilbage oven på grøntsagerne  
Det hele dækkes af æblemost, ribena og evt. lidt vand

Timian kvistene tilsættes.  
Der læggers låg på gryden og sættes i ovnen 175 gr i ca. 1½ time  
(et ildfast fad dækket med stanniol, kan også bruges)  
Gryden tages ud af ovnen  

Tag svinekæberne op af skyen, læg dem i et serveringsfad  
Timian kvistene tage op. Det hele blendes med stavblender  
Tilsæt 1½ dl. Piskefløde  
Saucen smages til med salt og peber  
Hældes over kødet ved serveringen

Tilbehør.:  
Selleri og kartofler skrælles, skæres i grove tern

Koges møre i vand, ingen salt i vandet  
Vandet hældes fra kartoflerne og selleri  
Moses eller piskes med håndmikser til det er most godt

Tilsæt smør, mælk, salt og peber  
Det røres glat, tilsæt hakket persille

Grøntsags relich:  
Varm pande op med lidt smør  
Tilsæt 2 – 3 spsk. grøntsager i tern (relich)  
Vend dem et kort øjeblik på panden  
Tilsæt 1 dl. Ribena  
Lad det små simmer til ribenaen er kogt ind til en sirup  
Klar til anretning

Dagens tallerken, Braiseret svinekæber i Ribena og æblemost
med grøntsags relich,
velbekomme. 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Braiseret svinekæber i Ribena og æblemost

Previous Post: « Andebryst med andesvær, bygotto og palmekål
Next Post: Mørbrad bøffer med sennepsauce, skiveskåret ovn kartofler og svampe »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme