• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Mørbrad bøffer med sennepsauce, skiveskåret ovn kartofler og svampe

9. november 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Fra det norske køkken kommer denne simpel version af peberbøf.  
En nem og hurtig ret, som smager af mere end det lyder.  
Vi går til den.

Ingredienser.:(2 – 3 pers)  
1 stk. mørbrad ca. 600 – 700 g
1 stk. grøn peber
2 – 3 spsk. smør
1 – 2 spsk. rasp
Salt  
Sauce.:
1½ dl. vand
1 stk. bouillonterning, okse
1½ dl. Fløde
1 – 2 tsk. dijonsennep
2 spsk. soja
7 – 8 stk. kartofler
Smør og lidt olivenolie
Salt og peber
200 g portobello/ kantareller
2 – 3 kviste persille, hakket

Start med kartoflerne, skræl dem og skær dem i tynde skiver  
Meget gerne på mandolinjernet, hvis man skal lave mange.

Læg skiverne i et ildfast fad smurt med smør/olie  
Krydr med salt og peber  
Sæt fadet i ovnen på 225 gr i ca. 20 – 25 min  
Vend rundt engang i mellem  
Afpuds mørbraden fri for sener

Skær den i ca. 2 cm tykke skiver  
Glat skiverne let

Shock grøn peber i en morter med et lille drys salt

Tilsæt lidt rasp, hvis det er for flydende  
Smør blandingen på kødskiverne og bank det let ind i kødet

Hviler nu ca. 15 min  
Varm smørret i en stegepande

Steg bøfferne i et par minutter på hver side (Kom ikke for mange
bøffer på ad gangen, der skal være luft imellem)

Vend dem forsigtigt, så peberblandingen ikke falder af  
Krydr med lidt salt  
Læg bøfferne i et serveringsfad og dæk med folie  
Kog panden af med bouillon og fløde  
Tilsæt soja og sennep, kog saucen op

Smag til og hæld saucen over bøfferne  
Steg svampene i masser af smør et par minutter

Krydr med salt og drys med hakket persille  

Så er det tid til anretningen  
Server kødet, sauce og kartofler med svampene  
Så skal der serveres.

Dagens tallerken, Mørbrad bøffer med sennepsauce, skiveskåret ovn
kartofler og svampe, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Mørbrad bøffer med sennepssauce skiveskåret ovn kartofler og svampe

Previous Post: « Braiseret svinekæber i ribena og æblemost
Next Post: Kalvelever stegt med bløde løg og brun sovs »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme