Man bliver sjælden populær når man snakker om lever, eller for
den sags skyld indmad fra dyrene vi spiser. Der er mange som
vrænger på næsen af lever, det er både synd og skam, for
leveren er det sundeste stykke kød på et dyr og indeholder
rigtig mange vitaminer/mineraler som vores kroppe har brug for.
Ser vi på køledisken i supermarkederne, ligger der et meget
lille udvalg af indmad fra dyrene. Det må betyde, at der ikke er
meget salg i disse produkter. Ærgerligt for det har en fantastisk
smag, så nu kigger vi på kalveleveren.
Vi skal til den og det er jo en nem og hurtig ret at lave.
Ingredienser.:(2 pers)
450 – 500 g kalvelever, i skiver
3 spsk. mel
Salt og peber
3 – 4 spsk. smør
2 – 3 stk. løg, skåret i skiver
1 dl. Piskefløde
1½ dl. Mælk
Evt. lidt kulør
Ca. 8 stk. kartofler
Start med at vaske kartoflerne
Sæt dem over i en gryde med vand og kog dem møre.
Skær løgene i skiver
Kom mel på en tallerken
Bland det med salt og peber
Vend kalveleveren i melblandingen
Lad dem hvile til løgene er brunet
Sæt en pande over god varme med lidt smør/olie
Tilsæt løgene
Når løgene er ved at være brunet tilsættes 1 dl. Vand
Når vandet er kogt væk, har du perfekte bløde og brunede løg
Tag løgene af panden
Tilsæt lidt smør/olie på panden
Steg leveren på banden ved god varme
Ca. 2 min på hver side
Læg den stegte lever i et serveringsfad
læg de bløde løg ovenpå
tilsæt lidt mælk på panden og kog den af, tilsæt fløde
smag til med salt og peber
giv sovsen lidt kulør, til farven er passende
hæld sovsen over leverstykkerne
det er tid til servering, gerne med lidt surt.
Dagens tallerken, Stegt kalvelever med bløde løg og brun sovs,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar