• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kalvelever stegt med bløde løg og brun sovs

12. november 2015 by John Frøslev 13 kommentarer

Man bliver sjælden populær når man snakker om lever, eller for
den sags skyld indmad fra dyrene vi spiser. Der er mange som
vrænger på næsen af lever, det er både synd og skam, for
leveren er det sundeste stykke kød på et dyr og indeholder
rigtig mange vitaminer/mineraler som vores kroppe har brug for.

Ser vi på køledisken i supermarkederne, ligger der et meget
lille udvalg af indmad fra dyrene. Det må betyde, at der ikke er
meget salg i disse produkter. Ærgerligt for det har en fantastisk
smag, så nu kigger vi på kalveleveren.

Vi skal til den og det er jo en nem og hurtig ret at lave.

Ingredienser.:(2 pers)  
450 – 500 g kalvelever, i skiver
3 spsk. mel
Salt og peber
3 – 4 spsk. smør
2 – 3 stk. løg, skåret i skiver
1 dl. Piskefløde
1½ dl. Mælk
Evt. lidt kulør
Ca. 8 stk. kartofler

Start med at vaske kartoflerne
Sæt dem over i en gryde med vand og kog dem møre.

Skær løgene i skiver
Kom mel på en tallerken

Bland det med salt og peber
Vend kalveleveren i melblandingen

Lad dem hvile til løgene er brunet  
Sæt en pande over god varme med lidt smør/olie

Tilsæt løgene
Når løgene er ved at være brunet tilsættes 1 dl. Vand  

Når vandet er kogt væk, har du perfekte bløde og brunede løg  

Tag løgene af panden  
Tilsæt lidt smør/olie på panden  
Steg leveren på banden ved god varme

Ca. 2 min på hver side  

Læg den stegte lever i et serveringsfad
læg de bløde løg ovenpå
tilsæt lidt mælk på panden og kog den af, tilsæt fløde
smag til med salt og peber

giv sovsen lidt kulør, til farven er passende
hæld sovsen over leverstykkerne
det er tid til servering, gerne med lidt surt.

Dagens tallerken, Stegt kalvelever med bløde løg og brun sovs,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Kalvelever stegt med bløde løg og brun sovs

Previous Post: « Mørbrad bøffer med sennepsauce, skiveskåret ovn kartofler og svampe
Next Post: Plukfisk »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme