• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Plukfisk

14. november 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

For at undgå madspild, laver vi i dag en middagsret fra de gode
gamle dage. Plukfisk fremstilles i dag, som regel af en rest kogt torsk,
men i de gode gamle dage blev den lavet af klipfisk, som heller ikke er
så ringe endda.  

Kan også laves af torskefilet som koges i lidt saltet vand og pilles fra
hinanden, blandes med en sennepssovs, så har man plukfisk.
Vi går til den.

Ingredienser.:(2 pers)  
500 g kogt torsk, rester
500 g sennepssovs
2 stk. æg, hårdkogt
4 – 5 skiver syltede rødbeder, skåret i fine tern
Sennepssovs.:
3 spsk. smør/flydende fedtstof
3 spsk. mel
Ca 4 dl mælk eller fiskesuppe (jeg bruger mest fiskesuppe)
lidt salt
1 -2 spsk. fiskesennep
2 stk. æg
Rasp
Evt. et godt stykke brød og kogte kartofler    
Start med at pille torsken fra benene  
Krydr med lidt salt, stil til side  
Lav en opbagning til sovsen

Smør, mel og fiskesuppe eller bouillon evt. mælk  
Del æggene i blomme og hvide  
Pisk hviderne stive  
Træk sovsen fra varmen, køl af et øjeblik

Pisk æggeblommerne i sovsen  
Vend de stivpiskede æggehvider forsigtig i sovsen

Vend forsigtig torskestykkerne i sovsen  
Tag et ildfast eller bradepande

Smør den med smør indvendig og drys med rasp  
Hæld fiskeblandingen i fadet/bradepanden

Drys med lidt rasp på toppen  
Sættes i ovnen i ca. 45 – 50 min. 190 gr

Serveres med hakkede hårdkogte æg, hakket rødbeder,
smeltet smør og kogte kartofler

(nogle skærer kartoflerne ud i mundrette stykker og blander det i
fiskeblandingen, ligesom stuvede kartofler)
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Plukfisk, hakkede hårdkogte æg, rødbeder i tern,
kartofler og smeltede smør, velbekomme
Mange glade madhilsner  
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Plukfisk

Previous Post: « Kalvelever stegt med bløde løg og brun sovs
Next Post: Bacon med porrer »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme