• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Bacon med porrer

15. november 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Jeg er i det nostalgiske hjørne i dag, og tænker tilbage på
”Pigernes Kro” eller som den oprindelig hed Vindbyholt kro.
 
”Pigernes Kro” lå ved landevejen mellem Køge og Præstø i
Vindbyholt, lige overfor Vindbyvold, den blev opført i 1623
og var en smuk gammel stråtækt bygning, hvor folk valfartede
til for at nyde en af kroens specialiteter, bacon med porrer.  

”Pigernes Kro” brændte ned i 1992, og er ikke siden blevet
genopført, den store uberørte grund hvor kroen lå,
ses stadig i dag.  

En lille nem og hurtig ret, serveret som en frokostret eller til en
dag hvor man ikke har behov for det helt store.  
Vi skal til den.

Ingredienser.:(2 pers)  
500 g bacon, røget
8 stk. porre a’ 7-8 cm
30 g smør
30 g mel
2½ dl. Porrevand
2½ dl. Tomatpure
Lidt fløde
Salt 1
knivspids karry
Start med at skære porrerne ud i stykker på ca. 7-8 cm. Længde  

Porrerne koges møre i saltet vand ca. 15 min  

Porrerne lægges på et serverings fad  
Smørret smeltes i en gryde  
Bages af med melet og spædes med porrevand og tomatpure

Smages til med krydderier og lidt flød  
Bacon skæres i tynde skiver

Sprødristes på panden

Lægges på serveringsfadet sammen med porrerne  
Sovsen hældes over porrerne inden serveringen

Og der er klar til serveringen med et godt stykke brød
og lidt ekstra sovs til.

Det er tid til servering

Dagens tallerken, Bacon med porrer, tomatsovs og groft rugbrød,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Bacon med porrer

Previous Post: « Plukfisk
Next Post: Porretærte med bacon, skinke og parmesan »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme