![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2015/11/DSC_0076k-6891.jpg)
Jeg er i det nostalgiske hjørne i dag, og tænker tilbage på
”Pigernes Kro” eller som den oprindelig hed Vindbyholt kro.
”Pigernes Kro” lå ved landevejen mellem Køge og Præstø i
Vindbyholt, lige overfor Vindbyvold, den blev opført i 1623
og var en smuk gammel stråtækt bygning, hvor folk valfartede
til for at nyde en af kroens specialiteter, bacon med porrer.
”Pigernes Kro” brændte ned i 1992, og er ikke siden blevet
genopført, den store uberørte grund hvor kroen lå,
ses stadig i dag.
En lille nem og hurtig ret, serveret som en frokostret eller til en
dag hvor man ikke har behov for det helt store.
Vi skal til den.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2015/11/DSC_0049k689.jpg)
Ingredienser.:(2 pers)
500 g bacon, røget
8 stk. porre a’ 7-8 cm
30 g smør
30 g mel
2½ dl. Porrevand
2½ dl. Tomatpure
Lidt fløde
Salt 1
knivspids karry
Start med at skære porrerne ud i stykker på ca. 7-8 cm. Længde
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2015/11/DSC_0067k689-1.jpg)
Porrerne koges møre i saltet vand ca. 15 min
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2015/11/DSC_0068k689.jpg)
Porrerne lægges på et serverings fad
Smørret smeltes i en gryde
Bages af med melet og spædes med porrevand og tomatpure
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2015/11/DSC_0074k689.jpg)
Smages til med krydderier og lidt flød
Bacon skæres i tynde skiver
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2015/11/DSC_0069k689.jpg)
Sprødristes på panden
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2015/11/DSC_0072k689-1.jpg)
Lægges på serveringsfadet sammen med porrerne
Sovsen hældes over porrerne inden serveringen
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2015/11/DSC_0075k689.jpg)
Og der er klar til serveringen med et godt stykke brød
og lidt ekstra sovs til.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2015/11/DSC_0073k689.jpg)
Det er tid til servering
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2015/11/DSC_0076k-6891.jpg)
Dagens tallerken, Bacon med porrer, tomatsovs og groft rugbrød,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar