• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Porretærte med bacon, skinke og parmesan

18. november 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag skal det være let, så vi bager en tærte med fyld af porrer, skinke,
bacon og parmesan. Soltørrede tomater og hakkede mandler på toppen,
serveret med en grøn salat eller et godt stykke brød,
så skulle den være hjemme.  
Køkkenet kalder

Ingredienser.:(2 – 3 pers)  
Tærtedej.:
50 g grahamsmel
100 g hvedemel
½ dl. Olivenolie
1 dl. Vand
1 tsk. Salt
Fyld.:
3 – 4 porrer, rensede
2 stk. skalotteløg
½ tsk. timian
100 g skinke i tern
100 g bacon i tern
Æggefyld.:
3 – 4 æg, sammenpisket
2½ dl. Mælk/fløde
½ – 1 spsk. maizena
50 g parmesan
Pynt.:
4 – 5 soltørrede tomater, i olie
50 g mandler, hakket

Start med at blande de to meltyper

Olien gnides ind i melet med fingrene
Vandet tilsættes og dejen æltes let til en lind dej
Dejen rulles ud i en størrelse som passer til tærteformen

En tærteform smøres med lidt olie
Dejen trykkes ud i formen og op langs kanten

Bunden prikkes med en gaffel og forbages 12 – 15 min.
Ved 200 gr. alm ovn.
Tages ud af ovnen og er klar til at modtage fyldet

Fyld.:
Skær porrerne i tynde ringe

Sæt en gryde over med vand og lidt salt
Blancher porrer ringene i ca. 3 min
Køl dem af i koldt vand og hæld dem i en sigte  
Lad vandet løbe fra
Skær bacon og skinke ud i fine tern  
Hak løgene

Sæt en pande over god varme

Steg bacon tern i et par min.  
Tilsæt skinketern steg videre i ca. 3 – 4 min  
Tilsæt hakkede løg og sauter i et par min.  

Steg porrerne med i 3 min  
Drys med lidt timian, salt og peber  
Hæld fyldet over i en skål og lad det køle af
Æggefyld.:
3 – 4 æg slås ud i en skål  
Pisk æggene sammen med mælk/fløde

Tilsæt ½ – 1 spsk maizena og pisk det sammen  
Riv ca. 50 g parmesan ost og tilsæt det til æggeblandingen  
Smag til med salt og peber  
Kom det afkølede fyld i tærten

Hæld æggeblandingen over fyldet

Bag tærten i ovnen ved 180 – 190 gr i 25 min  
hak mandler og soltørrede tomater groft.

Drys tomater og mandler over tærten når der mangler 5 min
af bagetiden

Så er der klar til servering.

Dagens tallerken, Porretærte med bacon, skinke, soltørrede tomater
og mandler, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Porretærte med bacon skinke og parmesan

Previous Post: « Bacon med porrer
Next Post: Svinekam á la Florentine. »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme