• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Svinekam á la Florentine.

19. november 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

En meget gammel ret fra 1920 – 1930 som faktisk ikke ses mere.  
Det gør vi noget ved og tilbereder svinekam á la Florentine med en
kartoffel/selleri mos til. En ret som skal tilrettelægges et par dage før
den skal serveres, men en ret som næste passer sig selv.  
Køkkenet kalder

Ingredienser.:(2 pers)  
600 – 800 g nakkefilet/kam
1 stk. løg
2 stk. gulerødder
4 dl. Suppe, bouillon terning
Salt og peber
1½ dl. Rødvin
1½ spsk. eddike
2 stk. nelliker
½ citron, saften
½ – 1 dl. Mælk/fløde
Lidt kulør
Maizena, til jævning af saucen
6 – 8 stk. kartofler
½ stk. selleri knold
1 – 2 spsk. smør
En sjat mælk
Salt og peber  

Start et par dage i forvejen med at marinerer kødet  
Læg kødet i en plastpose

Tilsæt rødvin, eddike, nelliker, citronsaft, salt og peber  
Bind for posen og læg den i køleskabet  
Vend den jævnligt så marinaden bliver fordelt  
Mariner det i mindst 1 døgn meget gerne i 2 døgn.  
Skræl gulerødder og løg skær dem i grove stykker  
Derefter lægges kødet i en gryde

Tilsæt gulerødder, løg, marinaden og suppen (bouillon)  
Det skal nu simre i 1½ – 2 timer  
Imens skrælles kartofler og selleri, skæres i mindre stykker

Moses med smør og mælk

Smages til med salt og peber  
Når kødet er meget mørt tages det op

Skæres i tykke skiver, som lægges i en serveringsskål
Stege skyen sies, tilsæt ca. ½ – 1 dl. Mælk/fløde

 jævnes med lidt maizena  
Tilsæt lidt kulør

Saucen hældes over kødet inde serveringen  
Serveres med kartoffel/selleri mos til og lidt surt  
Så er det tid til servering.  

Dagens tallerken, Svinekam á la Florentine med kartoffel/sellerimos,
rødvinssauce og surt, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Svinekam á la Florentine med kartoffel/sellerimos rødvinsauce og surt

Previous Post: « Porretærte med bacon, skinke og parmesan
Next Post: Gæstemiddag “Under sydlige himmelstrøg” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme