• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Forel pandestegt med dampede grøntsager og smørsovs

22. marts 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag kigger vi på en fisk med et navn, men under det gemmer der
sig flere forskellige fisk, nemlig forel
Forel er ikke en bestemt fisk, men mere en betegnelse for en fisk i 
portionsstørrelse ca. 300g. de fleste fisk som vi ser som forel er en
regnbueørred, men kan også være en kildeørred eller en cutthroat
(dræberørred)  

Forellen opdrættes i dambrug langs de jyske åer og det giver jo en
bæredygtig fisk, men et minus er at de ikke får det lyserøde kød, som
vilde arter af laksefisk har.
Det skyldes, at de vilde ørreder i modsætning til de opdrættede,
har adgang til at æde små krebsdyr, hvis skaller indeholder karotin,
som giver den røde farve. Smagen fejler ikke noget, når det bare er et
dambrug man har tillid til.  
Vi skal i gang

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk forel a’ ca. 300 g
2 stk porre
1 stk broccoli
1 stk blomkål
3 – 4 gulerødder
6 små kartofler
50 g smør
3 – 4 spsk rugmel
salt
peber

Start med at rense og skylle fiskene  
Klip finnerne og halefinnen af  
Krydr med salt i bugen og udvendig 15 – 20 min  
Skyld og vask kartoflerne  
Find en gryde og en si som passer til gryden,
sien behøves ikke at kunne gå helt ned i gryden.

Kom kartoflerne i gryden og dæk med vand  
Tilsæt lidt salt. Tag 3 – 4 broccoli buketter og det samme af blomkålen
Skræl gulerødderne og skær dem over i halve stykker  

Rens porerne og skær dem over i 6 – 7 cm. Længde  
Kom alle grøntsagerne i sien  
Sæt sien oven i gryden med kartofler, når kartoflerne har kogt i 5 min,
låget lægges over sien.  

Koges derefter nu i 15 min, så skulle kartofler og grøntsager være
færdige samtidigt  
Grøntsagerne må godt have lidt bid.  
Skyld fiskene fri for salt og dup dem tørre med køkkenrulle  
I bugen på fisken kan der lægge dild eller persille  
Bland rugmel og salt, peber

Vend fiskene i melblandingen  
Sæt en pande over god varme  
Kom en spiseske smør/olie på panden  
Lad fedtstoffet blive godt varmt  
Læg fisken på panden og steg dem lysebrune på begge
sider ca. 2 – 3 min på hver side

Tag fisken af panden og kom resten af smørret på panden  
Træk panden fra varmen og lad smørret smelte på eftervarmen  
Det er nu tid til anretning  
Læg fisken på tallerkenen, ved siden af de dampede grøntsager og kartofler

Kom 2 – 3 spsk smør fra panden over de dampede grøntsager  
Og så er der serveret.

Dagens tallerken, Forel pandestegt med dampede grøntsager og
smørsovs, velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Forel pandestegt med dampede grøntsager og smørsovs

Previous Post: « Stegte sild med bløde løg og sennepssovs
Next Post: Dyreragout med kartoffel/sellerimos og surt »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme