• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Stegte sild med bløde løg og sennepssovs

11. marts 2015 by John Frøslev 4 kommentarer

I dag tager vi på sildefiskeri, vi skal lave stegte sild med bløde
brunede løg og sennepssovs. Lige en middagsret for dem der
ikke bryder sig om sild.  

Silden er en lidt udskældt fisk, på grund af de mange ben,
men de er så tynde, at når silden bliver tilberedt, bliver de
tynde ben så bløde, at man ikke vil lægge mærke til dem.  
Silden er en populær og god spisefisk. Kødet er fast,
lyst og meget fedtholdigt, derfor er den god og populær
som røget ligesom makrellen.  

Silden er en halvfed/fed fisk, der er rig på de sunde
enkelt umættede samt flerumættede fedtsyrer,
n-3 fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer.  
N-3 fedtsyrer er livsnødvendige for os mennesker og
skal derfor være til stede i små mængder i vores kost.

Silden er særligt rig på jod og selen, og den har et
højt indhold af A- og D-vitamin.  

Vi skal i gang 

Ingredienser.:(2pers)    
6 – 7 stk sild, udbenet (få fiskehandleren til at udbene eller
køb dem udbenet)
3 – 4 spsk rugmel
3 spsk smør/olie
salt
peber
3 stk løg, i skiver
2 spsk smør/olie  
Bechamelsovs.:  
2 – 3 spsk smør
2 – 3 spsk mel
4 – 5 dl mælk
1 – 2 spsk grov sennep, fiskesennep
2 stk æg, hårdkogte i tern
2 – 3 skiver rødbede, syltede i tern  
Tilbehør.:  
Kogte kartofler, hakket hårdkogte æg og syltede rødbede i tern.  

Start med at pille løgene og skær dem i skiver

Kom lidt smør/olie på en pande, sæt den over god varme  
Kom løgene på og brun dem

Kog æggene hårdkogt, 6 min og hak dem fint  
Skær rødbederne i fine tern

Tag sildene og skyld dem, dup dem tørre med køkkenrulle  
Klip rygfinnen af og giv dem et lille drys salt  
Sennepssovs.:  
Har du 2 dl fiskebouillon (evt en terning) kom det i en gryde  
Tilsæt 2 dl mælk  
Kog op og jævn med mel eller maizena  
Smag til med salt, peber og grov sennep

Eller lav en bechamel sovs  
Smør, mel og mælk kommes i en gryde og varmes op
pisk godt, så du undgår klumper  
Smag til med salt, peber og grov sennep  
Tag løgene af panden og sæt igen panden over god varme  
Kom 2 spsk smør/olie på panden  
Bland 4 spsk rugmel med 2 tsk salt og 1 tsk peber  
Skyld sildene af for salt i koldt vand og dup dem tørre

Vend sildene i rugmelet  
Når fedtstoffet er bruset af på panden skrues ned til moderat varme
Sildene lægges på panden og steger gyldenbrune i
ca 2 – 3 min på hver side

Lægges på et fad og garneres med de brunede løg på toppen    
Anret med kogte kartofler, hakket æg, rødbeder i tern og sennepssovs

Det er tid til servering

Dagens tallerken, Stegte sild med bløde løg, hakket æg, rødbeder i
tern og sennepssovs, velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Stegte sild med bløde løg og sennepssovs

Previous Post: « Stegte hjerter i flødesovs
Next Post: Forel pandestegt med dampede grøntsager og smørsovs »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Charlotte G

    7. december 2019 kl. 17:56

    Det er lige den opskrift jeg har brug for!
    Mange tak

    Svar
    • John Frøslev

      8. december 2019 kl. 8:53

      Hej Charlotte,
      Det glæder mig meget, at du kunne bruge opskriften med stegte sild, Velbekomme
      Mange hilsner
      John

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme