• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kinesisk tomatsuppe med omeletstrimler

3. august 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

Kinesisk tomatsuppe, er en suppe hvor der indgår tomater, men ikke ret mange og
i det hele taget bruges tomater ikke ret meget i Kinesiske retter. Den smager helt
forrygende, og er ikke spor vanskelig at lave. Kan serveres både kold og varm.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
3 stk. modne tomater
2 – 3 stk. forårsløg
6 dl. Hønsekødsuppe
1 – 2 tsk. ingefærpuré eller frisk revet ingefær
200g ekstra fine ærter
2 spsk. Kinesisk soyasauce
peber og evt. lidt chilisauce
1 dl. Mælk
1 tsk. ris vineddike
½ tsk. hvidløgssalt
2 spsk. Sukker
3 spsk. Piskefløde
1 spsk. Sherry

Tilbehør:
1 stk. æg, stort
1 stk. æggehvide
salt og friskkværnet peber
olivenolie til panden

Start med at skolde og flå tomaterne, tryk forsigtig kernerne ud
skær frugtkødet i smalle både og forårsløgene i fine ringe

bring suppen i kog og kog den hvide del af forårsløgene i 3min.
tilsæt alle de øvrige ingredienser undtagen peber og chilisauce
og kog videre i endnu 2 min.

Smag så suppen til med peber og evt. lidt chilisauce samt, måske
ligt mere soyasauce, men suppen må ikke blive mørk.

Pisk ægget sammen med æggehviden og tilsæt krydderier

kom lidt olie på en slip let pande og varm den op.

Bag æggemassen som en supertynd omelet i ca. 1 min. på hver side

ved lav varme, til den er stivnet, men ikke har taget farve.

Tag den af panden, rul den sammen og skær den i ca. 1 cm. brede

strimler, fordel dem i 4 varme suppeskåle, hæld den kogende suppe

over og server straks, evt. med ciabattabrød til.
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Kinesisk tomatsuppe med omeletstrimler og ciabattabrød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften, Suppe

Previous Post: « Creme caramel af risengrød med appelsin file og figner
Next Post: Hjemmelavet Tykmælk »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme