![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2021/07/DSC_0184k-56-12-184.jpg)
Kinesisk tomatsuppe, er en suppe hvor der indgår tomater, men ikke ret mange og
i det hele taget bruges tomater ikke ret meget i Kinesiske retter. Den smager helt
forrygende, og er ikke spor vanskelig at lave. Kan serveres både kold og varm.
køkkenet kalder
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2021/07/DSC_0174k-56-12-174.jpg)
Ingredienser: (4 pers.)
3 stk. modne tomater
2 – 3 stk. forårsløg
6 dl. Hønsekødsuppe
1 – 2 tsk. ingefærpuré eller frisk revet ingefær
200g ekstra fine ærter
2 spsk. Kinesisk soyasauce
peber og evt. lidt chilisauce
1 dl. Mælk
1 tsk. ris vineddike
½ tsk. hvidløgssalt
2 spsk. Sukker
3 spsk. Piskefløde
1 spsk. Sherry
Tilbehør:
1 stk. æg, stort
1 stk. æggehvide
salt og friskkværnet peber
olivenolie til panden
Start med at skolde og flå tomaterne, tryk forsigtig kernerne ud
skær frugtkødet i smalle både og forårsløgene i fine ringe
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2021/07/DSC_0178k-56-12-178.jpg)
bring suppen i kog og kog den hvide del af forårsløgene i 3min.
tilsæt alle de øvrige ingredienser undtagen peber og chilisauce
og kog videre i endnu 2 min.
Smag så suppen til med peber og evt. lidt chilisauce samt, måske
ligt mere soyasauce, men suppen må ikke blive mørk.
Pisk ægget sammen med æggehviden og tilsæt krydderier
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2021/07/DSC_0175k-56-12-175.jpg)
kom lidt olie på en slip let pande og varm den op.
Bag æggemassen som en supertynd omelet i ca. 1 min. på hver side
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2021/07/DSC_0176k-56-12-176.jpg)
ved lav varme, til den er stivnet, men ikke har taget farve.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2021/07/DSC_0177k-56-12-177.jpg)
Tag den af panden, rul den sammen og skær den i ca. 1 cm. brede
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2021/07/DSC_0179k-56-12-179.jpg)
strimler, fordel dem i 4 varme suppeskåle, hæld den kogende suppe
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2021/07/DSC_0180k-56-12-180.jpg)
over og server straks, evt. med ciabattabrød til.
det er tid til servering.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2021/07/DSC_0186k-56-12-186.jpg)
Dagens tallerken, Kinesisk tomatsuppe med omeletstrimler og ciabattabrød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar