Er der en rest risengrød til overs, fra middagen dagen før,
så prøv denne lækker
Dessert Creme caramel, det vil du ikke fortryde, desserten tager
Kegler ved et hvert middagsbord
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
125g sukker
1 spsk. Vand
1 tsk. limesaft
2½ dl. Risengrød, kold
2 stk. æg + 1 stk. æggeblomme
1 dl. Minimælk
1 spsk. Sukrin
½ stang vanilje
½ tsk. revet limeskal
Tilbehør:
Blodappelsin både
Figner
Start med at tænde for ovnen og sæt den på 150gr
Skyl formene med koldt vand
Smelt sukker, vand og limesaft i en lille gryde
Rør ikke for meget, da det kan kandisere.
Kog, til massen har fået en fin, gylden farve
Hæld lidt af karamelmassen i formene, og drej rund,
Så karamellen dækker bunden og lidt op af kanterne
Det gøres på alle formene, og lad det afkøle
Bland risengrød, æg, æggeblomme, mælk og sukrin
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
Tilsæt vaniljekorn og limeskal
Fordel massen i formene, og stil dem i en bradepande
Hæld varmt vand i bradepanden, og bag i vandbad 45 – 70 min.
Begynd at kontroller, om desserterne er stivnet, når de har bagt
i 45min, de skal føles faste i midten, inden de tages ud af ovnen
Stil dem koldt i ca. 8 timer
Løs langs kanten, og vend dem forsigtigt ud tallerkenen.
Kan med fordel laves dagen før, de skal bruges
Det er tid til servering.
Dagens dessert, Creme Caramel af risengrød med appelsin filét og figner
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar