Fra det Svenske er denne ret opkaldt efter Hotel Rydberg i
Stockholm, som igen fik sit navn efter grossisten Abraham Rydberg,
som donerede midler til hotellets byggeri.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
600g Oksekød, f.eks. filet, entrecote, inderlår
1 kg. Kartofler
4 stk. gule løg
2 – 3 spsk. Smør
1 tsk. salt
Peber
Lidt hakket persille
Revet frisk peberrod
4 stk. æggeblommer
Start med at skære kødet i 2×2 cm. terninger
Skræl og skær kartoflerne i 1×1 cm. terninger
Skyld terningerne og dup dem tørre
Skræl og hak løgene groft
Brun kartoffelterningerne i lidt af smørret i en stor stegepande
Skrue ned for varmen og læg låg på, steg til kartoflerne er møre
Brun kødet i resten af smørret i en anden stegepande
Tag det fra panden og hold det varmt
Sauter løgene til de er møre og gyldent
Bland kød og løg med kartofler og krydr med salt og peber
Drys hakket persille og reven peberrod over retten
Serveret med æggeblomme i sin skal og blandet salat.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Biff Rydberg med æggeblomme og blandet salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar