• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Perle byggrød med pærer, dadler og ferskenpurè

2. februar 2020 by John Frøslev 2 kommentarer

Det er koldt, regn/slud og rusk derude, så er der ikke noget bedrer end
en stor skudefuld varm grød med en smørklat, det ligger godt i maven
og velbefindende kommer helt i top.

Perlebyg er en let poleret byg, med en del af skaldelene bevaret, så den
indeholder et højt indhold af fibre. Den produceres af maltbygsorter.

Perlebyg spises i Asien som et alternativ til ris. En spændende grød
hentet fra Arla’s arkiv og en lidt anderledes form for mælkemad.

Vi skal i gang, køkkenet kalder:

Ingredienser: (4 pers.)
250g perlebyg, polerede bygkerner
2 dl. vand
1 liter mælk
3 stk. pærer, skrællet og i tern
50g dadler, tørrede og skåret i strimler
3/4 tsk. salt, groft
2 dl. cremefraiche 18%
1 tsk. maizena, majsstivelse

Ferskenpuré:
4 stk. halve fersken, fra dåse
1 spsk. citronsaft, friskpresset
1 tsk. sukker

Pynt:
Citronskal, fintrevet
Friske citronmelisseblade

Sæt en tykbundet gryde over god varme

Tilsæt vand og bring det i kog
tilsæt perlebyg og kog blandingen under omrøring i ca. ½ min.
tilsæt mælk og bring atter blandingen i kog

lad grøden koge ved svag varme og under låg i ca. 40 min.
rør af og til
skræl pærerne og skær dem i tern, dadlerne i stimler

tag låget af gryden og tilsæt pærer, dadler og salt
kog grøden ved kraftig varme og omrøring i ca. 2 min.
bland cremefraiche og maizena

Rør blandingen i grøden
varm grøden igennem og smag til

Ferskenpuré:
blend ferskner, citronsaft og sukker

Fersken fra dåse, men ikke noget saft

server fersenpurè til den varme perle byggrød

Pynt med fintrevet citronskal og friske citronmelisseblade (hvis ud har).
det er klar til servering.

Dagens tallerken, Perle byggrød med pærer, dadler og ferskenpuré,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grød

Previous Post: « Biff Rydberg
Next Post: Karameldrømme »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme