![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2019/11/DSC_0046k-689-1.jpg)
Det er koldt, regn/slud og rusk derude, så er der ikke noget bedrer end
en stor skudefuld varm grød med en smørklat, det ligger godt i maven
og velbefindende kommer helt i top.
Perlebyg er en let poleret byg, med en del af skaldelene bevaret, så den
indeholder et højt indhold af fibre. Den produceres af maltbygsorter.
Perlebyg spises i Asien som et alternativ til ris. En spændende grød
hentet fra Arla’s arkiv og en lidt anderledes form for mælkemad.
Vi skal i gang, køkkenet kalder:
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2019/11/DSC_0006k-689.jpg)
Ingredienser: (4 pers.)
250g perlebyg, polerede bygkerner
2 dl. vand
1 liter mælk
3 stk. pærer, skrællet og i tern
50g dadler, tørrede og skåret i strimler
3/4 tsk. salt, groft
2 dl. cremefraiche 18%
1 tsk. maizena, majsstivelse
Ferskenpuré:
4 stk. halve fersken, fra dåse
1 spsk. citronsaft, friskpresset
1 tsk. sukker
Pynt:
Citronskal, fintrevet
Friske citronmelisseblade
Sæt en tykbundet gryde over god varme
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2019/11/DSC_0042k-689.jpg)
Tilsæt vand og bring det i kog
tilsæt perlebyg og kog blandingen under omrøring i ca. ½ min.
tilsæt mælk og bring atter blandingen i kog
lad grøden koge ved svag varme og under låg i ca. 40 min.
rør af og til
skræl pærerne og skær dem i tern, dadlerne i stimler
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2019/11/DSC_0043k-689.jpg)
tag låget af gryden og tilsæt pærer, dadler og salt
kog grøden ved kraftig varme og omrøring i ca. 2 min.
bland cremefraiche og maizena
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2019/11/DSC_0045k-689.jpg)
Rør blandingen i grøden
varm grøden igennem og smag til
Ferskenpuré:
blend ferskner, citronsaft og sukker
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2019/11/DSC_0038k-689.jpg)
Fersken fra dåse, men ikke noget saft
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2019/11/DSC_0039k-689-681x1024.jpg)
server fersenpurè til den varme perle byggrød
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2019/11/DSC_0044k-689.jpg)
Pynt med fintrevet citronskal og friske citronmelisseblade (hvis ud har).
det er klar til servering.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2019/11/DSC_0046k-689-1.jpg)
Dagens tallerken, Perle byggrød med pærer, dadler og ferskenpuré,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar