• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Heksegryde

14. maj 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

De hvide asparges myldrer frem i supermarkederne og hos
grønthandleren. Det er i øjeblikket sæson for hvide asparges,
en dejlig grøntsag med en vidunderlig smag.  

Da vi nærmere os Sankt Hans, hvad er så mere nærliggende,
når vi sender heksene af sted, end at lave heksegryde. De skal
have et godt måltid med på vejen, og heksegryden har en
fantastisk smag, som jeg vil tro rækker hele vejen til Bloksbjerg.  
En rigtig nem sommer ret som smager af mere.  
Vi skal i gang, før bålet tændes og vi selv evt. ender på bålet.

Ingredienser.:(4 pers)  
500 g nakkekam
125 g cocktailpølser
½ – 1 l bouillon (hønse eller grøntsags bouillon evt. terning)
1 tsk sellerisalt
1 tsk paprika
1 suppevisk
1 stk blomkålshoved
½ kg asparges, hvide
2½ dl fløde
1 bundt dild
Meljævning
Nakkekammen skæres i pæne skiver, der halveres

Sættes over i vand med krydderier samt suppevisken

(suppevisk af porretop, laurbærblade og persille) Koges i ½ time  
Skræl aspargesene og skær dem i mundrette stykker  
Del blomkålen i buketter

Suppevisken fjernes  
Rå blomkålsbuketter og skrællede aspargesstykker tilsættes

Koges med i yderlige 10 – 15 min  
Retten jævnes med meljævning og fløde  
Pølserne tilsættes og varmes igennem i retten

Anrettes i et fad, drysses med klippet dild og serveres
med små kartofler til.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Heksegryde med asparges og dild,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Heksegryde med hvide asparges og dild

Previous Post: « Hornfisk pandestegt på ben med persillesovs og gulerodsstave
Next Post: And a la Peking »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme