
Denne her er en klassisk efterårsret, som er fuld af smag og velvære
kan kun anbefales at prøve det.
køkkenet kalder.

Ingredienser: (4 pers.)
500g Oksekød, hakket
2 spsk. Rasp
1 dl. Mælk
1 tsk. Salt
friskkværnet peber, efter behov
¼ tsk. Allehånde, stødt
1 stk. æg
2 stk. skalotteløg
200g æbler
100g svesker uden sten
2 stk. timiankviste, friske
4 – 6 skiver bacon
3 – 4 dl. Andefond
400g Rødkål
smør eller olie til fadet
Sauce:
1 dl. Fløde
2 tsk. Maizena
lidt tamarin eller soya
lidt ribsgele
½ tsk. Salt
friskkværnet peber
Hasselbackkartofler:
12- 16 stk. mellemstore kartofler
1 – 2 spsk. Smør
½ spsk. Groft salt
Start med at skrælle kartoflerne., og skær dem i meget tynde skiver

uden at skære helt igennem, (stik en kødnål igennem i bunden af

kartoflen, så vil kniven standse når den når kødnålen) læg kartoflerne
i et ildfast fad eller bradepande, læg en tynd skive smør på hver kartoffel

og drys med groft salt, bag dem gyldne og møre i ovnen ved siden af ”anden”
Forloren and:
bland rasp og mælk i en lille skål. Rør kødet sejt med salt i en skål. Tilsæt den

udblødte rasp, krydderier, æg og groftrevne løg og rør farsen sammen.

Sæt ovnen på 200gr, skyl æblerne, og skær dem i smalle både. Smør et
ildfast fad med smør eller olie og læg halvdelen af farsen i bunden af fadet.

Læg æblebåde oven på farsen, stik sveskerne ned imellem æblebådene

dæk æble og svesker med resten af farsen. Form farsen til et farsbrød.
læg timiankviste og bacon på skrå, hen over hele farsbrødet. Hæld bouillon ved

og steg ”anden” i ovnen 50 – 60 min. Dryp med stegeskyen af og til under
stegningen, ca. 10 minutter før den er færdig, sluk ovnen og lad ”anden”

stå i ovnens eftervarme, mens du laver saucen. Farsbrødet er fyldt med
æbler og svesker, så det smager lidt af andesteg med rødkål.

Saucen: Si skyen op i en kasserolle, rør maizena ud i lidt fløde, og pisk

det i skyen, kog saucen igennem under konstant piskning. Smag til med
tamari/soya evt. ribsgele.
klar til servering.

Dagens tallerken, Forloren And med hasselback kartofler, rødkål og sauce
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar