
Bondesuppe eller grøntsagssuppe er en almindelig suppe tilberedt med grøntsager
(inklusive bladgrøntsager og nogle gange løse svampe) som primære ingredienser.
Det stammer fra oldtidens historie, og i moderne tid er det også et
masseproduceret fødevareprodukt.
køkkenet kalder

Ingredienser. (4-6 pers.)
500g spidskål eller savoykål – hvidkål
2 stk. løg
2 fed hvidløg
50g knoldselleri
2 – 3 kartofler
300g kyllingefilet
3 spsk. Olivenolie
1½ liter oksefond
1 spsk. Tomatpure
3-4 stk. persillekviste
1 ds. Bønner, hvide gerne cannellini
salt, friskkværnet sort peber
Tilbehør:
Brød – Flüte
Start med at rense kålen, skær stokken væk, og skær den i små
stykker, pil og hak løg og hvidløg.

Skræl selleri og kartofler, og skær dem i små tern,

skær kyllingen fileten i mundrette stykker.

Steg løg, hvidløg og kylling stykkerne i olie ca. 3 min uden det

tager farve, tilsæt selleri og kartoffeltern og steg ved svag varme

i 2 – 3 min., tilsæt tomatpure og steg under omrøring ca. 1 min.
tilsæt halvdelen af fonden og kog op, og lad suppen simre under
låg ca. 20 min.

tilsæt kål og persillekviste,

tilsæt resten af fonden og kog ca. 15 min

bland bønnerne i. Smag til med salt og peber.

tag gryden af varmen og lad det stå koldt mindst 1 – 2 timer, gerne
natten over. Opvarm suppen før serveringen.
klar til servering.

Dagens tallerken, Bondesuppe med kål og hvide bønner
Velbekomme
Mange varme madhilsner
John

Skriv et svar