• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Chicken á la King med smørdampede majs og løse ris

5. juni 2020 by John Frøslev 2 kommentarer

Chicken á la king er en nem og meget velsmagende hverdagsret,
let og hurtig at fremstille. Høns/kylling er jo et hårdføre og produktive
husdyr som holdes overalt i verden.
Høns menes at være domesticeret primært fra røde junglehøns som
bor i de sydøst-asiatiske jungler.
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(4 – 5 pers.)
1 stk. kogt høne eller en stor kylling
1 stk. peberfrugt, rød
1 stk. peberfrugt, gul
500g champignon
3 spsk. Smør
1 stk. citron
3 spsk. Hvedemel
500g flåede tomater (evt. Fra dåse)
2 dl. Hønse bouillon
2½ dl. Piskefløde
3 stk. æggeblommer
2 – 3 spsk. Sherry, halvtør
Salt og peber
2 tsk. paprika

Start med at koge hønen (ca. 1½ – 2 timer) eller kyllingen (ca. 1 time)

Fjern skinnet og skær den kogte høne/kylling ud i små stykker

Skær frøstol og kerner fra peberfrugterne og skær i små tern

Lad de rensede, halverede champignon sauterer let i halvdelen
af smørret i en lille gryde

Drys lidt salt på samt lidt citronsaft
Smelt resten af smørret gyldent i en gryde, tilsæt peberfrugt-
terningerne, braiserer ca. 5 min.

Rør melet i og tilsæt flåede tomater samt bouillon
Lad det koge sammen nogle minutter og tilsæt fløden
pisket sammen med æggeblommerne

Bring det næsten op til kogepunktet, mens der røres
Tilsæt hønsekødet og svampe
Varm det igennem og smag til med sherry og krydderier
Serveres med smørdampede majs og løse ris.
Pyntes med julienne af grøn peberfrugt.
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Chicken á la King med smørdampede majs
og løse ris. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ

Previous Post: « Marineret bøffer med kartoffel/sellerimos og grønsager
Next Post: Wiener-kuskens gullasch med kartoffelmos, pølser og spejlæg »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme