Efter en tur rundt i Wien’s centrum, med hestevogn og kusk,
så melder sulten sig og hvad er mere naturligt, end at gå på
det lokale spisehus, og bestille Kuskens gullasch.
Opskriften kommer her.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
600g oksekød, fedtmarmoreret (bov eller forskank)
400g løg
2 – 3 spsk. Paprika, edelsüss
Et skvæt eddike
1 tsk. tomatpuré
2 fed hvidløg
Kommenpulver
Merian
Salt og peber
4 – 5 spsk. Smør, olie
Garniture:
4 stk. frankfurter-pølser
4 stk. æg
4 stk. syltede agurker
Strimler af rød peber
Smør til stegning
Start med at fjerne sener fra oksekødet, men ikke de
geleagtige, indlejringer
Skær kødet ud i mundrette stykker
Skær løgene i grove blade
Varm olie/smør op i en stor gryde, og damp løgene bløde her –
ved lav varme
Under konstant omrøring og ganske langsomt – jo længere tid,
desto bedre bliver saften
Strø paprikapulveret henover, tilsæt et skvæt eddike,
og rør tomatpureen i
Tilsæt kødet, rør kort igennem, og tilsæt hvidløg, kommen salt,
peber og en knivspids Merian.
Hæld lidt vand i, så kødet akkurat dækkes, og kog det hele
mørt i 2 – 3 timer
Afhængigt af kvaliteten
Imens røres der rundt af og til, og der tilsættes jævnligt en smule vand
Fonden skal koge ind hver gang
Er kødet kogt mørt, tilsættes lidt vand, og fonden koges ind en sidste
gang i 10 – 15 min
Afslutningsvis smages til igen.
Garniture:
I de sidste 10 – 15 min. skal pølserne trække i varmt vand og der
skæres et kryds ned i pølsen på langs, æggene laves til spejlæg
Læg de syltede agurker på et skærebræt, og skær dem ud i
vifteformede stykker
Anret gullaschen på store tallerkner, læg en varm pølse samt et spejlæg
På hver tallerken og pynt med agurkerne
Dekorer med strimler af rød peberfrugt efter behag
Serveres sammen med saltbrød eller kartoffelmos
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Wiener-kuskens gullasch med kartoffelmos,
pølse og spejlæg. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar